Robin fikk sin debut på gutter 17-landslaget

Norge møtte Tsjekkia, Sveirge og Romaina på La Manga i Spania.

Stjørdalingen Robin Bjørkås Skrogstad (fremste rekke nummer to f. h.) debuterte på det norske gutter 17-landslaget i fotball i Spania.  Foto: NFF

Sport

Stjørdalingen Robin Bjørkås Skrogstad fikk sin debut på det norske gutter 17-landslaget i fotball under den internasjonale firenasjonersturneringen på La Manga i Spania den siste uka.

Rosenborgspilleren og den tidligere Stjørdals-Blink-spilleren fikk sin debut mot Tsjekkia i den første av tre kamper.

Han spilte de første 70 minuttene i en kamp som Norge tapte 1–0. I den neste kampen spilte Robin den første omgangen da det ble 3-0-tap mot Sverige. I den siste kampen ble unggutten sittende på benken da Romania ble slått 2–0 sist mandag.

Årets første samling er dermed over for G17-landslaget.

- I åpningskampen mot Tsjekkia spilte vi godt mot et veldig bra lag, men der var vi uheldige helt mot slutten da vi fikk et feilaktig mål mot oss. I dag viser vi at vi har utviklet oss gjennom samlingen og det er positivt nå som vi nærmer oss eliterunden i EM-kvalifiseringen, sa landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no etter seieren mot Romania.

- Det er veldig godt for spillerne å få en bekreftelse på at jobben de har gjort fører til mål og seier. Det er positivt for gruppa og drar oss videre. Vi har hatt god utvikling gjennom uka og jeg er veldig fornøyd med jobben spillerne har lagt ned og positiviteten og samholdet de viser, sier han.

I eliterunden i EM-kvalifiseringen i månedsskiftet mars/april skal G17-landslaget møte Bosnia-Hercegovina, Belgia og vertslandet Ungarn, men først skal de norske gutta ha en samling på Fagernes.

- Der skal vi ha en treningssamling som avsluttes med en internkamp. Vi skal fortsette den gode utviklingen vi har hatt denne uka og det skal gjøre oss klare for eliterunden, sier landslagstreneren.

Robin Bjørkås Skrogstad fikk sine første kamper med flagget på brystet i fjor da han scoret fire mål i løpet av ni kamper for gutter 16-landslaget.