Nå vil Emil ha lillebror som manager

Emil Iversen (27) vil gi Mats (25) en større rolle neste sesong.

Emil Iversen takker lillebror Mats for bidraget han har gitt denne sesongen.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sport

Emil Iversen (27) ser for seg at vinterens suksess i skisporet gir økonomisk rom for å ansette lillebror Mats (25) i en managerrolle foran neste sesong.

Lillebror Iversen har også denne sesongen hatt en viktig finger med i spillet rundt et av Norges fremste medaljehåp i Seefeld-VM. I rollen som altmuligmann med ansvar for alt fra skitesting til matlaging og sjåføroppgaver, har 25-åringen bidratt til at storebror har kunnet trene og restituere på best mulig måte.

Bladet snakket med Mats Iversen under NM i Grova i Meråker.

– Alt handler om å gjøre hverdagens hans lettere, slik at han kun kan konsentrere seg om trening, sa han.


Mats fungerer som en altmuligmann for storebror Emil

Gjør bortimot alt for torsdagens gullvinner – bortsett fra én ting.

 

Premiepenger

Ved inngangen til sesongens høydepunkt er Emil Iversen aktuell for å gå ikke mindre enn fem av seks VM-distanser. I verdenscupen har han raidet opp med gode plasseringer. Seieren på den klassiske 15-kilometeren i Tour de Ski er høydepunktet. Nylig ble det også to NM-gull på hjemmebane i Meråker.

Saken fortsetter under bildet.

Mats Iversen fungerer i dag som en altmuligmann for storebror Emil. Nå vil sistnevnte utvide rollen hans til neste sesong.   Foto: Lars Sørnes

 

Suksessen har kastet av seg økonomisk. Så langt har 27-åringen gått inn snaue 300.000 kroner bare i premiepenger fra Det internasjonale skiforbundet, og vinteren er langt fra over.

– Penger er ingen motivasjon i det hele tatt. Da hadde jeg ikke reist hjem fra Tour de Ski, for å si det sånn. Jeg tapte noen kroner på det, smiler VM-håpet til NTB.

– Men man trenger lønn, det er godt å få inn litt, og det gjør at jeg kanskje kan få inn broren min i en litt større rolle neste sesong og spisse den biten enda mer, tilføyer han.

Større rolle

– På hvilken måte vil du bruke broren din mer?

– Jeg tror rett og slett at rollen hans blir manager neste sesong. Vi kan i hvert fall kalle han for det, og så blir han en slags altmuligmann. Jeg setter veldig stor pris på den jobben han har gjort denne sesongen, sier 27-åringen.

Han merker godt at de gode resultatene i vinter har fått ringvirkninger. Trykket og interessen fra omgivelsene har økt. Nettopp der tror han lillebror Mats kan bidra.

– Det har vært mye pågang, mange gode skirenn og mange som vil ha en bit av meg. Jeg tror han kan være med å ta av litt av trykket og legge enda mer til rette for at ting skal gå så smidig som mulig, sånn at fokuset blir på å trene og være best mulig rustet til å gå skirenn, sier VM-håpet.

Han er ikke i tvil om at familiesamarbeidet har vært positivt og givende for begge parter.

Saken fortsetter under bildet.

Det ble en sekundstrid på 15-kilometeren under NM i Meråker. Her roper Mats Iversen på Emil mot slutten av løpet.   Foto: Bjørn Fuldseth

 

– Jeg vet at Mats synes det er stas, og jeg synes det er stas å ha ham med også. Nå har det vært mest på dugnad for ham denne sesongen, så da får jeg prøve å ansette ham på et litt større engasjement neste sesong. Det har jo vist seg at hans bidrag gjør meg godt, smiler 27-åringen.

Bare dugnad har det ikke vært. Tidligere i vinter røpet Iversen overfor NRK at han betaler broren et femsifret for jobben han gjør denne sesongen.

– Han kjenner meg godt og er kjempeflink. Uansett hvordan det går i VM, vil han få en enda større rolle i «Team Ivers», sier Emil Iversen nå.

Struktur i hverdagen

– Tenker du å bruke han på heltid?

– Det vet jeg ikke. Vi får se. Jeg tror i hvert fall det er en del ting han kan hjelpe meg med. Han er ikke noen businessmann, så jeg ansetter ham ikke for å melke ut mest mulig av min egen markedsverdi, men kanskje for å hjelpe meg litt med det og samtidig passe på at det sportslige er i fokus. Det er der jeg føler han er ganske rå.

Lillebror Mats bidrar blant annet til at 27-åringen er strukturert i hverdagen.

– Han er litt streng med hensyn til at jeg må få i meg mat, legge meg og sove og den biten, smiler Iversen, som også har målet for neste sesong klart.

– Neste sesong vil jeg gå for å vinne verdenscupen, og på veien dit tror jeg Mats kan hjelpe meg i enda større grad enn han har gjort denne sesongen, fastslår han.

Først er det imidlertid jakt på VM-medaljer som gjelder. Ender Seefeld-mesterskapet i suksess, har lillebror Mats en viktig del av æren.