Elmin slo seg fram til en ny NM-tittel

Elmin Zivcic fra Stjørdal Kickboxingklubb (SKBK) sikret seg en ny norgesmestertittel under helgas mesterskap i Oslo.

Elmin Zivcic (t. h.) fra Stjørdal Kickboxingklubb ble norgesmester i boksing i helga.  Foto: Privat

Det var fire deltakere i den største klassen i bokse-NM.

Sport

Han stilte i supertungvektsklassen, pluss 91 kilo, og han fikk en hard kamp om NM-tittelen i år ifølge SKBK-trener Tom Andre Pettersen. Det var fire deltakere i den største klassen i bokse-NM.

Finalen sist søndag gikk mot Erlend Haugan Salmon fra Grimstad Bokseklubb, en motstander som er over to meter høy og som vant sin semifinale på knockout i første runde.

- Elmin tok han seriøst og begynte å presse fra første runde med høyt tempo og med kombinasjoner og slag til kropp og hode. Motstanderen ble veldig fort sliten, og Elmin fortsatte det samme i andre runde, sier Tom Andre Pettersen.

I tredje runde ble det to tellinger etter Elmins slag mot kropp til motstander. Men Salmon var sterk og ville ikke gi opp. Men SKBK-utøveren tok en klar 5-0-seier ifølge dommerne.

Semifinalen dagen før mot Omar Mohammed fra Oslo Bokseklubb ble en spennende og tøff kamp som Zivcic vant 4-1.

- Mohammed gikk hundre prosent inn for å prøve stoppe Elmin i første runde. Elmin visste hva gjorde, hadde full kontroll med godt forsvar og han visste at motstanderen ville bli fort sliten fort.

Elmin begynte å ta kontroll over kampen etter 45 sekunder i første runde med rene treff til hode og til kropp. Kampen ble avgjort i tredje runde og Elmin viste at han holdt et høyere nivå enn Mohammed, sier Tom Andre Pettersen.