Stjørdalsklubb ble tredje best i norgescup

Stjørdal Kickboxingklubb (SKBK) kun slått av kickboksingklubbene Tromsø og Fighter i sist helgs stevne.

Ibrahim Tukaev (f. v.), coach Hamed Yousefi og hovedinstruktør Tom Andre Pettersen fra Stjørdal Kickboxingklubb under Ibrahims merkekamp under norgescupstevnet i Bjølsenhallen i Oslo.   Foto: Foto: Privat

Men i mai kommer et høydepunkt i form av norgesmesterskapet som arrangeres i Risør. Regner med at vi kommer til å stille med omtrent like mange deltakere der som i sist helgs norgescupstevne.SKBK-trener Alf Joachim Vennatrø

Sport

Stevnet ble arrangert i Bjølsenhallen i Oslo og SKBK oppnådde totalt 74 poeng basert på utøvernes medaljeplasser. Tromsø Kickboxingklubb oppnådde 114 poeng mens osloklubben og arrangør Fighter Kickboxingklubb fikk 105 poeng.

- Vi hadde med 13 utøvere i stevnet og med det var vi også tredje største klubb totalt, sier trener Alf Joachim Vennatrø til Bladet.

Merkekamper

Kanskje det mest gledelige for stjørdalsklubben under stevnet var at fem av de ferskeste utøverne gikk såkalte merkekamper som de besto.

- Merkekamper har tre grader, gull, sølv og bronse. For å gå fullkontaktkamp så må merkekampene gjennomføres til bestått, sier Vennatrø. Emil Trønsdal Hoff og Erlend Persen tok bronsemerket, Noorah Salvesen Nadjar og Ibrahim Tukaev tok gullmerket og Sivert Børseth Lernes klarte sølvmerket.

- Fornøyd med innsatsen til utøverne?

- Ja. Det gikk over all forventning egentlig. Selv om ikke alle utøverne ikke fikk toppplasseringer, så gikk de aller fleste av våre utøvere gode kamper. For mange var dette stevnet også debuten i norgescupen, sier Alf Joachim Vennatrø.

Sandvik-gull

Av gode prestasjoner av SKBK-utøvere så viste Daniel Sandvik at hans nylige ukelange treningsopphold i Russland har båret gode frukter. 26-åringen vant fullkontakt i klasse minus 71 kilo. Hommelvikingen Oscar Storvik Eriksen (16) ble nummer to i junior ring, en slags lettutgave av fullkontakt.

- I en ringkamp er det ikke lov å knocke ut motstanderen. Ellers så ligner det en fullkontaktkamp, sier Alf Joachim Vennatrø.

NM i Risør

Helgas stevne var det andre av tre i norgescupen 2019. Det siste norgescupstevnet arrangeres ikke før i november.

- Men i mai kommer et høydepunkt i form av norgesmesterskapet som arrangeres i Risør. Regner med at vi kommer til å stille med omtrent like mange deltakere der som i sist helgs norgescupstevne, sier trener Vennatrø.