Får hard kamp om å arrangere hoved-NM

Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK) og de øvrige klubbene i Stjørdalsalliansen får tøff konkurranse om å få arrangere hoved-NM i friidrett i 2021 eller 2022.

Årsmøte i Stjørdal Friidrettsklubb. Fra venstre rundt bordet Berit Mehus, Stig Lien, Kjel Sverre Størset, nyutnevnt æresmedlem Bjørn Ivar Hage, Roar Sandodden, Kristian Osen, Bjørn Berg, Espen Bremseth og gjenvalgt leder Katarina Sederholm Hoff.   Foto: Privat

Ifølge Olaf Lydvo i Stjørdalsalliansen er Sandnes, Kristiansand og Oslo de øvrige søkerne til hoved-NM i 2021. Året etter er det kun Stjørdalsalliansen og Jessheim som er søkere.

Sport

De øvrige seks klubbene i alliansen som har levert inn NM-søknad sammen med SFIK til Norges Friidrettsforbund er IL Nybrott, Hegra IL, Stjørdals-Blink, IL Dalebrand, Lånke IL og IL Fram.

Tildelingen av norgesmesterskapet i friidrett for 2021 og 2022 blir gjort under friidrettstinget i Bergen den siste helga nå i mars.

Ifølge Olaf Lydvo i Stjørdalsalliansen er Sandnes, Kristiansand og Oslo de øvrige søkerne til hoved-NM i 2021. Året etter er det kun Stjørdalsalliansen og Jessheim som er søkere.

SFIK-styret

Tidligere denne uka gjennomførte SFIK sitt årsmøte og Katarina Sederholm Hoff ble gjenvalgt som styreleder. De øvrige medlemmene i styret er nestleder, Eva Bjørnevik, styremedlem idrett, Stig Lien, styremedlem arrangement, Olaf Lydvo, styremedlem marked/sponsor, Berit Mehus, styremedlem barneidrett, Roar Sandodden og varamedlem, Bjørn Hansen. Revisorer er Asbjørn Jakobsen og Bård Schønberg. Valgkomiteen består av leder Kjell Sverre Størseth og medlemmene Mai Brit Græsli og Gunbjørn Ekren.

Fullmakt

Årsmøtet ga styret i oppdrag og fullmakt til å oppnevne en økonomiansvarlig/regnskapsfører, et varamedlem til valgkomiteen og oppnevne representanter til aktuelle ting og møter.

Æresmedlem Hage

Et høydepunkt under årsmøtet var tildelingen av æresmedlemskap til Bjørn Ivar Hage for hans mangeårige innsats for friidretten spesielt og for innsatsen i SFIK. Hage ble overrakt et diplom og en blomsterbukett fra leder Hoff.

Også Espen Bremseth, Ingrid Lavik, Thor Svare og Rolf Hernes ble overrakt en blomsterbukett for sin mangeårige innsats for SFIK.

Kvinner

Sportslig så er det kvinnene i klubben som hevder seg best ifølge årsberetningen. Kvinnelaget i klubben rykket opp til 1. divisjon som er det øverste nivået i den nasjonale lagserien i friidrett. Og det var også kvinner som sto bak de tre klubbrekordene som ble satt i løpet av fjoråret. Thea Leirfall Bremset satte rekord i høyde med 1,75 meter i høyde og USA-student Elise Grong Ruud løp 100 meter hekk på 15,31 sekunder og 200 meter hekk på 30,15 sekunder.

I overkant av 60 utøvere har deltatt i en eller flere konkurranser gjennom 2018-sesongen, Det er en klar og gledelig framgang fra 2017, da antallet var omtrent 40 utøvere.

Overskudd

Regnskapet viser at SFIK hadde en omsetning på nesten 800.000 kroner i 2018 og klubben sitter igjen med et overskudd på knappe 65.000 kroner.