Her har bronsejentene fått sine medaljer

Stjørdalingen Anna Margrethe Enge Berg (23) og hennes lagvenninner har vært på medaljeseremoni i Abu Dhabi.

De norske bronsejentene. Stjørdalingen Anna Margrethe Enge Berg nest ytterst til høyre i fremste rekke.  Foto: NIF

Sport

23-åringen har deltatt på det norske håndballaget som har deltatt i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater den siste uka.

- Dagens medaljeseremoni var helt fantastisk og både utøvere og vi ledere ble rørt til tårer, sa Eva Skei fra Region Nord i Norges Håndballforbund (NHF) onsdag kveld.

Skei er også prosjektleder for inkludering i NHF.

- Vi har hatt et fantastisk opphold her, flotte omgivelser og hyggelige folk på alle områder. Det har blitt knyttet nye kontakter og blitt innledet vennskap på tvers av kulturer og nasjoner, sier hun.

- Fair Play og idrett for alle er et gjennomgående tema i disse lekene, og våre utøvere har stått frem som fantastiske ambassadører for landet sitt. En gjeng med skikkelige gladjenter, sier Skei

Lekene ble inneldet 12. mars for håndballaget med åtte kamper mot følgende nasjoner: Bangladesh, Elfenbenskysten, Nederland, Aserbajdsjan, Tyskland, Danmark og Bharat (India).

Etter resultatene i innledende runde ble lagene delt i to divisjoner, hvor Norge havnet i divisjon 1, som ble antatt å være den sterkeste.

Norge endte som nummer tre i sin divisjon og møtte da Aserbajdsjan i bronsefinalen. En finale som Norge vant 5-4.

Torsdag kveld er det avslutningsseremoni og natt til fredag reiser den norske troppen hjem etter et flott, artig og lærerikt opphold.

Troppen lander på Gardermoen klokken 12 fredag formiddag mens Anna Margrethe Enge Berg og skatvalsbygg og friidrettstrener Aleksander Olavsson Wråli forventes å lande på Værnes i halv fire-tida på ettermiddagen.

Der blir de møtt av blant andre stjørdalsordfører Ivar Vigdenes.

Og det er sikkert representanter fra klubben deres, City Stjørdal HSL, til stede på Værnes.