Harsem og Ulvang deltar i skishow

Langrennsløper Kathrine Rolsted Harsem fra IL Varden Meråker deltar i et skishow i Granåsen i Trondheom onsdag 3. april.  Foto: NTB/Scanpix

Sport

Onsdag 3. april stiller IL Varden Meråkers langrennsløpere Kathrine Rolsted Harsem og Jørgen Sæternes Ulvang til start i nyskapningen Trondheim Skishow i Granåsen i Trondheim.

Arrangørene håper å skape en ny folkefest i Granåsen der 150 trønderske talenter skal utfordre skieliten med Johannes Høsflot i spissen.

- Det blir action i skiløypa og show fra scenen med blant andre Admiral P, tette dueller og en spektakulær ramme, sier rennleder Vidar Undebakke i en pressemelding.

Trondheim Skishow er et unikt konsept der unge løpere får muligheten til å utfordre verdenseliten i et helt annet format enn hva vi ser i tradisjonelt langrenn. Det vil si en kort actionfylt løype med hopp, kuler og høy fart. Konkurransen foregår etter utslagsmetoden der de bakerste løperne på hver runde blir tatt ut av løpet, før feltet samles til en ny fellesstart.

- Løypa er designet etter ønsker og innspill fra dagens unge utøvere. Vi vil bidra i utvikling av langrennssporten, og det hadde vært kult om vi kan inspirere til nye konkurranseformer i verdenscup en gang i fremtiden, sier Vidar Undebakke.

Arrangørstaben av skishowet er en gjeng med ungdommer i 20-30 års-alderen, dedikert til å skape fremtidens skiarrangement.