Iversen og Northug skal kjempe mot svenskene i ny TV-serie

De fremste av norske og svenske vinteridrettshelter utfordrer hverandre til kamp i TV 2s nye konkurransereality, «Landskampen».

Klare for landskamp. Calle Halfvarsson (f.v.), Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg, Charlotte Kalla, Therese Johaug, Tiril Eckhoff, Petter Northug og Emil Iversen.   Foto: Espen Solli/TV 2

Sport

«Rivaliseringen mellom Norge og Sverige tas til nye høyder når det norske laget, bestående av vinterheltene Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff barker sammen med de svenske langrennsstjernene Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson og skiskytter-essene Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg», skriver TV2 i en pressemelding.

I gang med innspilling

I disse dager er de åtte vinterheltene i gang med intense og fysisk krevende øvelser under helt andre forhold enn de er vant til, nemlig i sommerlige omgivelser på den greske øya Rhodos.


– Dette var en liten barriere som ble brutt

Emil Iversen kvittet seg med Lahti-spøkelset en gang for alle.

 

– Etter mitt syn er dette det sterkeste heatet med aktive idrettsutøvere i et konkurransedrevet realityprogram på tv. Vi er utrolig godt fornøyde og glade for at nettopp disse åtte utøverne har takket ja til å kjempe med flagget på brystet i «Landskampen» på TV 2. Rapportene fra opptakene i Hellas tyder på at dette blir en knalltøff batalje, og vi gleder oss til å vise resultatet til tv-seere i begge land, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken i pressemeldingen.

Beintøffe dueller

Programserien byr på lagkonkurranser og individuelle dueller, og det vil bli klassiske og beintøffe dueller mellom både Petter Northug og Calle Halfvarsson, og mellom Charlotte Kalla og Therese Johaug.


Slik opplever NM-kongen suksessen på hjemmebane

Emil Iversen forteller om jubeldagene i Bladets kveldsstudio. Se sendingen i opptak i videovinduet under!

 

Det er foreløpig ikke klart når «Landskampen» skal sendes på TV. Øyvind Mund er programleder.