Ferdig som VM-fører

Petter Solberg ikke mer til Lånkebanen.

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (t. v.) og Petter Solberg i forbindelse med utnevnelsen av Solberg som æresborger i Stjørdal i 2015.   Foto: Bjørn Fuldseth (arkiv)

Sport

Petter Solberg har kjørt sitt siste VM-løp i rally og rallycross. Nå skal Norges fremste motorsportstjerne hjelpe sønnen Oliver (17) med å ta opp arven ifølge NTB.

Petter Solberg har de siste årene vært den aller største publikumsfavoritten under de årlige VM-rundene i rallycross på Lånkebanen. Nå er det altså andre som må ta på seg rollen med å bidra til å trekke mye publikum til Lånkebanen.

Nært forhold

Petter Solberg har hatt et tett og nært forhold til Stjørdal og Lånkebanen. I forbindelse med VM-runden i rallycross i 2015 ble han blant annet utnevnt til æresborger i Stjørdal kommune av ordfører Ivar Vigdenes.


Tilbudt penger for VMs beste sitteplasser

Torsdag i forrige uke tjoret Per Kristian Moen fra Lånke fast stolene like over startflata for å få de beste plassene under VM-runden i rallycross.


Ikke overraskende

Nyheten om Solbergs karriereslutt som aktiv fører kommer ikke helt overraskende. Før jul ble det kjent at 44-åringen tok pause fra rallycross, men nå er avbrekket gjort permanent.

- Det er en spesiell dag for meg etter så mange år i verdenseliten, sier Solberg til VG.

Solberg kan se tilbake på tre individuelle VM-titler. Den første kom i rally i 2003, mens de to siste tok han i rallycross i 2014 og 2015. Nordmannen er fortsatt den eneste i historien som er blitt verdensmester i to ulike bilsportdisipliner.

Lungesykdom

Østfoldingen har slitt med lungesykdommen sarkoidose. Den har de siste årene vært tøff å kombinere som VM-fører. Solberg lover at han ikke er ferdig med motorsporten.


Vil garantere for RX-investeringer på Frigården

Enstemmige politikere i formannskapet i Stjørdal går inn for at Stjørdal kommune garanterer for et lån på 2,1 millioner kroner som Hell RX as ønsker å ta opp.

 

Følge opp sønnen

- Nå skal jeg følge opp Oliver. Og drømmen er også å drive et VM-team i rally eller rallycross sammen med en bilfabrikk etter hvert. Men nå skal jeg først slappe av litt og reflektere. Det blir godt å slippe opp på gassen litt, sier han.

17 år gamle Oliver er et stort talent og har klare ambisjoner om å følge i farens fotspor.