Verdens fremste vinteridretts-forskere til Teveldalen

Tor Arne Hetland deltar på sportskonferanse i Teveldalen.  Foto: Arkivfoto

Sport

Verdens fremste forskere innen vinteridrett stiller som foredragsholdere på den andre Nordic Winter Sports Conference på Teveltunet Fjellstue torsdag og fredag.

Konferansen omhandler samspillet mellom forskning og praktisk anvendelse av forskningen.

Konferansen arrangeres av NTNU, Nord universitet og Mitt universitetet i samarbeid med Meråker videregående skole.


- Endelig! Nå kan vi gjerne sprette champagnen!

Meråker kommune har fått sin «grunnlov».

 

Deltakerne på konferansen er forskere, landslagstrenere, trenere og studenter fra flere land. Tor Arne Hetland, Frode Estil. Guro Strøm Solli, Cato Zahl Pedersen, Per-Øyvind Torvik og Øyvind Sandbakk er blant foredragsholderne under konferansen.

I løpet av konferansen vil NTNU, Nord universitet og Meråker videregående skole signere en intensjonsavtale om samarbeid. Avtalen dreier seg om å styrke forskning, utvikling og kunnskapsformidling innen langrenn og skiskyting i Midt-Norge.

Det vil også bli signert en avtale mellom Meråker videregående skole og Nord universitet om offentlig phd, en finansieringsordning, med prosjekttittel: «Preparing for the Beijing 2022 Winter Olympics: Knowledge translation for Norwegian XC-skiing».


Russen i Meråker slo til med parterapi, sang og lærerparodier

Russerevyen «Fær i ti'n» ble en stor suksess.