Oppskriftsmessig seier på Tønsåsen

Edvard Salberg sender her Lånke opp i ledelsen med et flott skudd.  Foto: Bjørn Fuldseth

Sport

Det var få som trodde at Hommelvik skulle bli noen stor utfordring for Lånke i fredagens lokaloppgjør i 5. divisjon.

Men det tok tid før serielederen fikk kontroll på naboen fra Malvik.


Her ser du Lånke – Hommelvik i opptak

Lånkes fotballherrer tok fredag kveld i mot Hommelvik til lokaloppgjør i 5. divisjon. Her kan du se kampen i opptak. Vi beklager at det er brudd i sendingen rundt midtveis i 2. omgang.


Gjestene scoret først

For det var Hommelvik som kom først i målprotokollen. Etter 32 minutter fikk Erlend Fornes Gundersen stå helt alene og puttet ballen bak en sjanseløs Johannes Stokke i Lånke-målet.

Men Lånke brukte bare to minutter på å utligne. Denne gang var Even Lerfald Holltrø som var sist på ballen. Han fikk akkurat nok tid til å sette ballen mellom beina på Hommelvik-keeper Thomas Hatlo Kvello.

Flere scoringer ble det ikke før pause, i det som var en forholdsvis jevnspilt førsteomgang.

Saken fortsetter etter bildet

Erlend Fornes Gundersen har nettopp gitt Hommelvik ledelsen 0-1.  Foto: Bjørn Fuldseth

 

Kampens gigant

Etter hvilen skrudde hjemmelaget opp tempoet ett par hakk, og det ga gjestene fra Hommelvik trøbbel. Mye av spillet foregikk på gjestenes banehalvdel, og det meste ble styrt av Edvard Salberg. Først fikset han Lånke-ledelse 2-1 på et nydelig skudd fra 18-19 meter, før han noen minutter senere sendte Thomas Hamland gjennom med en lekker pasning som førte til 3-1.

Sammen med Are Tronseth styrte han midtbanen i store deler av andre omgang, og gav gjestene fra Hommelvik kun sporadiske muligheter til å bygge opp et angrep.

Thomas Hamland fastsatte litt senere sluttresultatet med sin andre scoring for kvelden. Dermed ble sluttresultatet, meget oppskriftsmessig 4-1 til vertene på Tønsåsen.

Flere nye for Lånke

Lånke, som stod med tre seire av tre mulige, hadde gjort en del forandringer foran kveldens kamp. Det begrunner trener Karl Anders Vikvang med at det er viktig å gi flest mulig spillere sjansen i kampsituasjon.

- Vi har en stor og bred stall, og derfor ga vi noen nye sjansen i kveld. Det har de fortjent etter det de har vist på trening. Vi har hele tiden vært klar over at vi har en stor stall og vi har på forhånd gitt uttrykk for hvordan vi løser det. Men vi hadde nok fire-fem spillere på benken eller som stod over, som kunne startet kampen, sier Vikvang.

Saken fortsetter etter bildet

Thomas Hamland setter inn 3-1 til Lånke og scorer sitt første av to mål i kveldens kamp mot Hommelvik.  Foto: Bjørn Fuldseth

 

Alene som ubeseiret

Det ble spilt flere kamper i avdelingen fredag kveld, og i Trondheim fikk Selbu bank av Kvik 2. Det betyr at Lånke nå er eneste lag som er ubeseiret i avdelingen. Kvik 2 kom med seieren opp på samme poengsum, men har en kamp mer spilt.

Malvik reiste til Tydal og slo hjemmelaget hele 10-0, mens siste lokale lag i avdelingen, Hegra, tapte 12-0 borte mot NTNUI 2 søndag ettermiddag.

Resultateter:

Lånke - Hommelvik    4-1

Tydal - Malvik            0-10

Kvik 2 - Selbu            4-1

Nationalkameratene - Nidelv 3-11

NTNUI 2 - Hegra 12-0