Fra Vikhammer til Solemsvåttan på under halvtimen

I dag er det andre søndagen i mai og da er det tradisjon at motbakkeløpet «Malvikingen opp» arrangeres. Denne gangen for niende gang.

Familien Bjerregård Hansen har nettopp fått hver sin kvikklunsj og er klar for turen i løypa. Fv.  mamma Sine, Bertil, Johanne og pappa John Richard.  Foto: Arnulf Gresseth

Malvik-gjengen skulle springe fort og hadde det travelt. Fv. Erik W. Strømsnes, Lars Erik Strømsnes, Randi Hansen, Arnstein Hansen med Ragnhild Hansen på skuldrene.  Foto: Arnulf Gresseth

Sport

Og «Malvikingen opp» starter i fjæra ved Vikhammerløkka og ender på Solemsvåttan, seks km lengre og 423 m høyere opp. Løpet er særlig populært hos turgåere men har også en konkurranseklasse.

I dag startet til sammen 83 løpere, fordelt på 54 i turklassen, og 29 i konkurranseklassen. Når det gjelder tider så ble dette juniorene sin dag.  De tre beste i både i dame og herreklassen var juniorer. Beste tid fikk Erik Husby fra Buvika med 28.14 og hos damene var det Alise Einmo fra Rindal som vant med tida 32.15.

Malvik Il står som arrangør, men i virkeligheten er det ildsjelene i familien Kruke som ordner alt. I dag satt Torgeir Kruke i noe sur vind på startstedet og tok imot påmeldinger for å sende både løpere og gangere ut i løypa. Det var etter at han og kona hadde gjort alt forarbeidet og skulle gjøre det meste av etterarbeidet også.

- Dette er et kjempefint tiltak, sa Trine og Marit Fosmo, før hundene dro dem med seg ut i løypa.

- Jeg ønsker meg et startsted på Bjørnstad slik at deltakerne kan komme seg ut i marka litt kjappere, sa Torgeir Kruke. Friluftsmannen ønsker at deltakerne skal få kjenne lukten av granbar så fort som mulig etter de har startet.

-Dette er et kjempegodt tiltak, sa søstrene Marit og Trine Fosmo. De var begge veteraner i «Malvikingen opp» og gikk for niende gang.  Foto: Arnulf Gresseth