Lillebo knuste Hødd med tre scoringer

Stjørdals-Blink leverte årsbeste og knuste Hødd 4-0 på hjemmebane søndag ettermiddag.

Mats Lillebo noterte seg for tre scoringer mot Hødd. Her jubler han sammen med Ole Kristian Rødahl, Fredrik Vinje og Sivert Solli.  Foto: Stjørdals-Blink Fotball

Sport

Tre mål av Mats Størseth Lillebo og ett av Ole Kristian Rødahl senket gjestene fra Ulsteinvik.

Kampen startet litt forsiktig, men etter ett kvarter var det ingen tvil om hvem som var best og hvem som ville mest Nye Blinkbanen. Etter 24 minutter kom Sivert Solli seg rundt på høyrekanten. Han ventet akkurat lenge nok til at spiss Mats Størseth Lillebo kom seg foran mål, og han dundret ballen inn bak Hødd-keeper Ole-Monrad Alme.

2-0 kom etter 37. minutt. Da fikk Ole Kristian Rødahl drømmetreff fra 20 meter og ballen suste utagbart bak Hødd-keeperen.

- I dag var vi gode. Klart årsbeste. Vi slipper de nesten ikke til foran vårt mål, og det lille som kommer tar keeper Thomas Lia seg greit av, sier en storfornøyd Blink-trener, Roar Vikvang etter kampslutt.

Punkterte kampen

Etter hvilen gikk gjestene fra Hødd aggressivt til verks, men fikk fort drømmen om poeng på Nye Blinkbanen ødelagt.

For allerede etter tre minutter satte Mats Størseth Lillebo inn sitt andre fra nærmest død vinkel, og da han to minutter senere satte inn 4-0 var kampen i realiteten punktert.

- Mats er selvsagt viktig for oss. Ikke bare scorer han tre mål, han er en referansespiller på innsats og vilje. Det smitter over på den andre på laget, og i dag jobber vi knallhardt over hele linja, fortsetter Vikvang.

Mange sjanser

Utover i omgangen prøver Hødd å spille seg framover på banen, men blir stadig brutt av hissige Blink-spillere. Hadde Stjørdals-Blink vært enda mer presis og effektiv, kunne det fort ha blitt både 5-0 og 6-0. Blant annet hadde Blink to baller i tverrliggeren.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi luker bort en del av feilene vi gjorde i siste kamp. Spesielt i forhold til gjenvinning. Vi lykkes med det vi skal gjøre og det er jeg meget fornøyd med, sier Vikvang.

Årets opplevelse

Nå venter årets opplevelse for Stjørdals-Blink. 16. mai-kamp borte mot Fredrikstad kan bety nærmere 10.000 tilskuere på tribunen torsdag kveld.

- Det blir en skikkelig manndomsprøve. Fredrikstad har et sterkt mannskap og vi må derfor reise dit for å kose oss. Senke skuldrene og gjøre så godt vi kan.

- Kan dere forbi helt i toppen gjennom resten av sesongen?

- Det kan vi selvsagt bli. Men guttene hadde en målsetting om å stabilisere seg på øvre halvdel, og det er fortsatt det vi jobber for. Men vi har hatt en god start, og skal gjøre alt vi kan for å holde oss i teten, avslutter Roar Vikvang.