VM-arrangører trenger enda flere frivillige

Elke Kristoffersen (t. v.) og Katarina Sederholm Hoff trenger enda flere frivillige til VM-festen på Lånkebanen.  Foto: Laffen Jensen

Sport

Arrangørene av VM-runden i rallycross på Lånkebanen er på jakt etter flere frivillige til fartsfesten 15. og 16. juni.

- Vi er på jakt etter personer over 18 år til forpleining i matteltet til funksjonærene som er det triveligste stedet i hele VM-leiren, sier funksjonærsjef Katarina Sederholm Hoff hos VM-arrangør Hell RX.

Det er mye mat som skal lages og serveres til funksjonærene siste uka før VM og i løpet av selve VM-helga.

- I tillegg trenger vi folk som publikumsvakter. Vaktenes jobb er blant annet å informere, hjelpe og støtte publikum på forskjellige måter. Alle publikumsvaktene passer også på ulike områder rundt banen, i depot og på indre bane, sier hun.


 

Positiv opplevelse

Elke Kristoffersen er sjef for ytre sikkerhet under VM-festen.

- Det er en god og positiv opplevelse å være publikumsvakt. Du treffer mye folk og til og med en og annen verdensstjerne. Noen steder er det adgangskontroll, og andre steder gjelder det å hjelpe folk praktisk eller med informasjon om hvordan de finner frem. I tillegg er det slik at jo flere vi er, jo kortere vakter blir det på hver enkelt, sier hun.


 

Gedigent arrangement

VM-runden i rallycross er et gedigent arrangement.

Mellom 600 og 650 funksjonærer er innleid fra idrettslag, mens 250 funksjonærer sorterer direkte under Hell RX.

For å melde seg som frivillig så må man gå inn på hjemmesiden til Hell RX. Der står det også ytterligere informasjon om det å være funksjonær.