Klar for VM, men uten å imponere mot Hviterussland

Andrea Austmo Pedersen og Norge kan juble for at plassen i VM-sluttspillet i håndball er sikret.  Foto: Vidar Ruud, NTB/Scanpix

Sport

Målvakt Andrea Austmo Pedersen (25) fra Saksvik, stjørdalingen Silje Katrine Waade (25) og de andre norske håndballjentene er klare for VM-sluttspillet i håndball.

Det skjedde i Sotra Arena utenfor Bergen onsdag kveld da Hviterussland ble slått 31-28 i den andre av to play off-kamper i kampen om en plass i VM-sluttspillet i Japan i november og desember i år.

Norge vant 34-21 i bortekampen i Brest i Hviterussland sist fredag og hadde så og si avgjort kampen om Japan-tur før onsdagens oppgjør.

Waade spiller for Vipers Kristiansand og fra høsten av får hun selskap av sin tidligere lagvenninne i Byåsen, Andrea Austmo Pedersen.


 

Full gass

Norge ga full gass fra start og ledet 12-1 før halve førsteomgangen var spilt.

Men så var det nærmest full stopp og lagene gikk til pause med en 21-11-ledelse til Norge foran nesten 4.000 tilskuere.

Andre omgang

Andrea Austmo Pedersen kom inn for Silje Solberg etter pause og spilte hele andre omgang for Norge.

Hviterussland hevet seg i andre omgang og vant omgangen 17-10 mot et norsk lag som trilig allerede hadde tankene i Japan.


 

Ett mål

Silje Katrine Waade snappet opp en ball og kontret inn ett mål i andre omgang. Kari Brattset ble norsk toppscorer med sju mål.

Trekningen av gruppene til VM-sluttspillet foregår 21. juni.

24 nasjoner skal fordeles i 4 grupper og de 3 beste av 6 lag går til hovedrunden.