Møtte veggen når de gjestet Selbu

Aggresive Selbu-spillere gav Lånke lite rom. Her er det Anders Dybvad som prøver seg. Jon Håkon Slungård 

Sport

Seiersvante Lånkegutter fikk det tøft i sommervarmen på Sentralbanen i Selbu lørdag formiddag. For det var et heltent hjemmelag som gikk i strupen på Lånke fra avspark og allerede etter to minutter satt den første ballen bak dagens Lånke-keeper, Stig Olav Vilvang.

Etter dette var det en forholdsvis jevn kamp, men Lånke slet voldsomt med å få til noe eget spill mot et aggresivt hjemmelag. Nå utlignet Tom Rune Hønnås på et fint angrep etter 38 minutter, men Selbu slo tilbake med 2-1 før spillerne fikk et etterlengtet avbrekk i sommervarmen.

To elendige minutt

Lånke-spillerne var nok innstilt på å gire opp ett par hakk rett etter hvilen. Men i stedet setter Selbu inn 3-1 og 4-1 i løpet av omgangens første minutter, og oppgaven ble plutselig mye vanskeligere for gjestene. Begge disse målene burde kanskje ha vært avberget og var av det billige slaget.

Lånke-trener Karl Anders Vikvang var ikke imponert over det egne gutter leverte i lokaloppgjøret. Men berømmer samtidig Selbu for en god kamp.

- Vi blir kjempet ut av kampen, og taper alt for mange dueller. Da blir det vanskelig å styre kampen og til slutt få med seg poeng hjem, sier Vikvang.

Fredrik Sjøvold stanger sitt andre mål for dagen på overtid.  Foto: Jon Håkon Slungård

Trykker på mot slutten

Nå går hjemmelaget utover i 2. omgangen litt tom for krefter, og Lånke presser hardt på for reduseringer. Og det får de, to stykker signert av Fredrik Sjøvold.

Det første kom etter 77 minutter, det siste på overtid.

- Vi presser på hardt mot slutten, men det holder ikke inn. Så alt i alt er det fortjent at vi taper, sier Vikvang.

Lånke ble med dette tapet sendt ned fra tabelltoppen. Den er nå overtatt av NTNUI som leder med tre poeng og har en kamp mer spilt.

Lånke stilte med følgende lag mot Selbu:

Stig Olav Vilvang, Olaf Lien Skive, Sondre Nygård, Fredrik Ingstad, Marius Sagen Holmen, Stefanos Pitharoulis, Are Tronseth, Tom-Rune Hønnås, Runar Sørli, Anders Dybvad, Even Lerfald Holltrø, Thomas Hamland, Torje Amdal og Fredrik Sjøvold.

 Stefanos Pitharoulis