Stiller i første runde i norsk seilsportsliga

Stjørdalingen Magne Kjerkreit er en av besetningsmedlemmene på laget til Malvik og Stjørdal Seilforening som stiller til start i helgas seilsportsliga i Oslo.  Foto: Privat

Sport

Malvik og Stjørdal Seilforening (MSSF) er 1 av 14 foreninger som utgjør 1. divisjon i seilsportsligaen som sesongåpner i helga.

I tillegg er det en eliteserie som består av 15 foreninger.

MSSF stiller med Kai Stephansen ved roret og besetningsmedlemmene Lars Kåre Valla, Stian Hansen, Magne Kjerkreit og Odin Møller Hansen.


Dette er vinnerne av regatta

Saltøya Rundt er arrangert for sjuende gang.

 

Fjerde sesong

Norsk Seilsportsliga går løs på sin fjerde sesong og foreningene skal kjempe om seriepoeng gjennom fire serierunder i løpet av sesongen. Den første foregår i Oslo søndag og mandag med Aker Brygge som utgangspunkt. De neste rundene går deretter på Hankø, i Arendal og i Trondheim ifølge en pressemelding fra Norges Seilforbund.

Foreningene

I tillegg til MSSF består 1. divisjon av Asker Seilforening, Bundefjorden Seilforening, Horten Seilforening, Kragerø Seilforening, Lillesand Seilforening, Malvik og Stjørdal Seilforening, Molde Seilforening, Nesodden Seilforening, NTNUI, Oslo Seilforening, Oslofjorden Seilklubb, Sandefjord Seilforening, Trondhjems Seilforening og Ulstein Seilforening.


Klart for nytt båtræs i Homla

Førstkommende tirsdag går startskuddet for årets båtræs i Homla.

 

Satsing

Norsk Seilsportsliga er et av Norges Seilforbunds satsingsområder. Det er en konkurranse mellom seilforeninger, og etter tre sesonger har ligaen vist seg å ha livets rett. Populariteten er økende.

Målet er å etablere seilsportsligaen som «seilernes fotballserie» og at den skal få samme status som alle andre idretters serier. Hvem som helst kan delta, konkurranseformen krever ikke at deltakerne har egne båter. Dette er noe nytt i norsk seilsport og et ledd i å gjøre det mulig for alle å delta på et kompetitivt nivå.

Båtene som benyttes i seilsportsligaen, stilles til disposisjon av arrangøren.


Mannskap på fire

Seilsportsligaen foregår i båttypen J/70, som er en moderne, planende båt for et mannskap på fire. Fem og fem lag seiler mot hverandre i hvert heat på korte baner.

Hver seilas har en varighet på mellom 10 og 15 minutter, og i løpet av en serierunde skal hvert lag gjennomføre inntil 14 seilaser.

Vindforholdene bestemmer imidlertid hvor mange heat som til syvende og sist blir gjennomført. En førsteplass gir ett poeng, 2. plass to og så videre, og det laget med færrest poeng vinner serierunden.