– Det finnes ikke et bedre sted å vinne enn på Lånkebanen

Andreas Bakkerud er spent før helgas VM-runde på Lånkebanen.   Foto: Lars Sørnes

Sport

Bergenseren Andreas Bakkerud er tilbake på stedet der han knuste konkurrentene i VM-runden i 2016: Lånkebanen. Her liker han seg godt.

– For det første er det en bane med sjarm og karakter. Samtidig er det den gamle tradisjonelle rallycross-spiriten her. Kristoffersen-familien står på døgnet rundt, og det er mange frivillige som gjør det mulig at vi i det hele tatt kan kjøre VM på Lånkebanen. Det er skikkelig kult, sier Bakkerud til Bladet.

– Spent

– Det finnes ikke et bedre sted å vinne enn på Lånkebanen, legger han til og gliser.


 

Han ligger på tredjeplass i VM-sammendraget før helgas runde i Lånke. I år er han den eneste nordmannen i VM-sirkuset. 

– Jeg er spent. Det er litt spesielt for meg i år på Lånkebanen, for Petter (Solberg, jorn.anm.) er ikke her, noe som betyr at det er jeg som skal forsvare Norges ære. Det er tight i toppen i år, og jeg er i angrepsposisjon. Det er lenge siden jeg har vunnet, og jeg er veldig sulten på seier, understreker Bakkerud.

Saken fortsetter under bildet.

Andreas Bakkerud sammen med sin rådgiver Jan Tore Brustad fra Stjørdal.   Foto: Lars Sørnes

 

– God følelse

Rallycrossføreren opplyser at det kommer 225 bergensere for å støtte ham i helga. I tillegg vil nok Lånke-publikummet gjøre det de kan for å hjelpe Andreas Bakkerud til seier.

– Jeg må vente litt til treningen starter for å se hvordan det ligger an. Men jeg har en god følelse på at det kan bli ei bra helg, sier han.