Drilljenter til Grand Prix i Frankrike

Jentene i Stjørdal Drilltropp ser frem til å vise frem programmene sine under Grand Prix og International Cup. Fra venstre Ingri Helene Husby (19), Thea Hanssen (19), Eirin Byberg Fosse (20), Silje Postmyr Alstad (15) og Wendy Lund Cruz (14). Foto: Stjørdal Drilltropp 

Sport

De er forberedt på å gjøre sitt besdte. Men de er spent på hvordan det går.

Flere av jentene i Stjørdal Drilltropp (SDT) skal i neste uke konkurrere i Grand Prix, som arrangeres mellom 9. og 11. august i Limoges i Frankrike. Der møtes de beste drillerne fra hele verden, og de skal konkurrere i fire forskjellige kategorier. SDT skal konkurrere i tre av de fire kategoriene.

– Vi skal stille i 1 Baton, 2 Baton og Duett, forteller utøver Ingri Helene Husby (19).

Trener Hannah Forbordsaune (22) skal følge jentene gjennom konkurransen i Frankrike. Hun forteller at de siden i fjor høst har jobbet med programmet de skal benytte i konkurransen.

Friske opp

– På grunn av sommerferien har vi bare hatt to treninger før Grand Prix, men heldigvis er det bare å friske opp programmene jentene skal konkurrere med, sier Hannah Forbordsaune.

I Grand Prix skal Wendy Lund Cruz (14), Silje Postmyr Alstad (15), Elida Risberg Elverum (16) Iselin Risberg Elverum (16), Thea Hanssen (19), Ingri Helene Husby (19), Iben Nørkov Bakmark (20) og Eirin Byberg Fosse (20) fra SDT delta.

International Cup

I forkant av Grand Prix arrangeres 2019 World Baton Twirling Federation (WBTF) International Cup fra 4. til 7. august. Også denne konkurransen arrangeres i Limoges. Dette er en stor drillkonkurranse og fra SDT skal Eirin Byberg Fosse, Iben Nørkov Bakmark og Ingri Helene Husby delta.

–Under Internationals er vi lagt under landslaget fordi vi ikke kan sende vår egen trener med mindre vi er flere enn ti utøvere, sier Ingri Helene Husby.

Første gang

Dette er første gang Husby stiller som soloutøver, og hun tror dette blir en opplevelse i seg selv. Det er litt vanskelig å si noe om hvordan de tror det går i konkurransen fordi de aldri har konkurrert mot utøvere fra flere av landene de skal stille mot.

–Vi ser veldig frem til å delta i Internationals, vi tror at uansett hvordan det går kommer vi nok hjem med en god opplevelse og ny motivasjon, sier Ingri Helene Husby på vegne av alle jentene som skal til Frankrike.