Arrangerer løpefestival for første gang

John Richard Hanssen ser fram til lørdagens løpefestival på Vikhammeråsen. Det gjør også Johanne Bjerregård Hanssen (7) og Bertil Bjerregård Hanssen (3).  Foto: Privat

Sport

Både barn, ungdommer og voksne skal lage en løpefest på Vikhammeråsen førstkommende lørdag.

– Absolutt alle som vil kan bli med – uansett hvilken form man er i. Jeg har ikke full oversikt over antall påmeldte akkurat nå, men det er et sted mellom 60 og 100 personer. Så vi blir en god gjeng, understreker John Richard Hanssen (44).

Han er initiativtaker og primus motor for Vikhammeråsen løpefestival, og ser fram til det han betegner som et lavterskeltilbud.

Egen barneløype

– Det er flere årsaker til at vi setter i gang dette. Det ene er å bygge miljø slik at vi som bor i området blir bedre kjent med hverandre. Og jeg håper arrangementet stimulerer både til egen og andres trening, i tillegg til at det blir en fest for hele familien, sier Hanssen.

Oppmøte er i Stjerneveien. Det er laget en egen miniløype på rundt 500 meter for de yngste, mens den lange løype er på 4,4 kilometer. John Richard Hanssen opplyser at hver enkelt kan løpe i det tempoet man ønsker.

– Du kan løpe så mange runder du vil i den lange løypa, og du kan stoppe når du vil. Men for å kunne starte på en ny runde må du fullføre forrige runde innen visse tidskrav. Etter to timer er det uansett over, sier han.

Afterparty

Etter løpingen er det lagt opp til afterparty med felles mat og hygge. Håpet er at løpefestivalen blir en tradisjon.

– Vi må jo lodde stemningen for det etter lørdag, men hvis folk er fornøyd så må vi jo fortsette, sier Hanssen.