Edvard Sandvik Tagseth til Rosenborg

Edvard Sandvik Tagseth er blitt Rosenborg-spiller.  Foto: Eirik Grønning / RBK.no

Sport

Fotballspilleren fra Frosta, men med tykt skatvals- og stjørdalsblod i årene, har vært i Rosenborgs søkelys tidligere.

Endelig kan Edvard Sandvik Tagseth ikle seg den svart og hvite RBK-drakten, melder trondheimsklubbens hjemmeside, rbk.no.

18-åringen har vært klubbløs den siste måneden etter at kontrakten med Liverpool FC gikk ut. Tirsdag ble han presentert som Rosenborg-spiller foran 18 500 tilskuere på Lerkendal under mesterligakvalifiseringskampen mot Maribor.

En kamp Rosenborg vant og nå skal klubben ut i to play off-kamper til mesterligaen mot kroatiske Dinamo Zagreb.

- Det føles veldig godt. Det var hit jeg ville og da var det godt å endelig få det på plass, sier Tagseth til trondheimsklubbens hjemmeside.

Den anvendelige spilleren startet fotballkarrieren i Neset og fattet tidlig interessen til norske og internasjonale klubber. Tagseth skrev under for Liverpool allerede som 14-åringen da han hospiterte hos klubben, før han flyttet til England som 16-åringen og ble en del av Steven Gerrards U18-lag og har senere spilt for klubbens U23-lag. 

De siste to årene har han vært akademispiller i den engelske klubben.

Kontrakten med Liverpool gikk ut 1. juli og han har stått fritt til å signere for andre klubber. Tagseth har trent med både Rosenborg og nederlandske Groningen, i tillegg til å ha spilt U19-EM-sluttspill i Armenia i sommer.

Til slutt falt valget på Rosenborg.

- Dette var klubben jeg trivdes best i og den klubben jeg tror jeg kan utvikle meg best som person og fotballspiller, for å bli så god som jeg kan bli. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Rosenborg. Nå fikk jeg sjansen og da kunne jeg ikke si nei, sier Edvard Sandvik Tagseth til rbk.no.