Nå kan du sikre barnet ditt plass på turn

Stjørdals-Blink turn er en av de største turngruppene i fylket. Til uka går fristen ut for å melde seg på til de som har lyst til å turne i Fjellhallen fra og med i høst.  Foto: privat

Sport

Interessen for å være med på turn har vært stor i Stjørdal i mange år, og snart begynner det å haste om du ønsker plass for ditt barn til neste sesong. Leder av turngruppa i Stjørdals-Blink, Eva Lassemo, sier at fristen for å melde seg går ut allerede neste uke.

- Onsdag går fristen for å melde seg på ut, både for de som ønsker å fortsette og for de som er ny. Og ennå er det plasser ledig på alle partiene. Litt overraskende har det vært roligere nå enn tidligere år. Håper bare ikke folk har gitt opp å få med barna sine på turn, sier Lassemo, som regner med at når sesongen starter vil de ha et tilbud til rundt 350 barn og ungdom.

Alle som deltok på turn i fjor har fortrinnsrett på plass i sitt nye parti. De ledige plassene deles ut til de som har meldt sin interesse. Der vil det bli loddtrekningen blant alle de som har meldt seg på innen fristen.

Mest ledig blant gutta

Stjørdals-Blink turn har i flere år jobbet aktivt for å øke andelen gutter i turngruppa. Det har ført til et oppsving, men også i år er det flest ledige plasser akkurat nå blant guttene.

- Trykket fra de minste gutta er bra, og det gjør at vi dobler tilbudet for 1. og 2. trinn. Men for gutter som er eldre enn dette, er det fortsatt godt om plass, fortsetter Lassemo.

- Så det er ikke noe problem å begynne med turn når en går i for eksempel 4. eller 5. trinn?

- Nei, så absolutt ikke. Det er aldri for sent å begynne med turn. Så her oppfordres både barn og ungdom til å melde seg på. Vi har mange ulike parti som kan passe, også et ungdomsparti fra ungdomsskolealder. All informasjon om påmelding og hvilke parti vi har, finnes på klubbens hjemmeside.

Vil ha flere trenere

Selv om turngruppa har alt klart på trenersiden til neste sesong, er de på stadig utkikk etter nye fjes som kan bidra.

- Det er bestandig sunt å få inn nye fjes på trenersiden. Jeg tror nok at det finnes noen studenter eller folk som har flyttet hit som enten har drevet med turn eller vært turntrener. De ønsker vi gjerne kontakt med.

- Går dere og venter på at den planlagte basishallen står klar?

- Det gjør vi selvsagt. Det vil bli en ny hverdag for oss i turngruppa. Sammenlignbare klubber har nærmest doblet aktiviteten etter at de fikk på plass basishall. Men det krever mye av klubben også. Men vi gleder oss, avslutter Eva Lassemo, som sier at turngruppa har kick-off for sesongen i Fjellhallen søndag 1. september.