Skiskytteren fra Skatval skal gå for morens hjemland

Skiskytter Lotte Lie fra Skatval skal representere Belgia kommende sesong.  Foto: Privat

Sport

- Det blir sikkert som å bli kastet til ulvene i år, men det får jeg tåle. Så vokser man bare på det, sier Lotte Lie til NRK.

Skatvalsbyggen snakker om det som venter henne i verdenscupen og VM til vinteren der hun skal representere Belgia.

Lotte Lie har gått IBU Cup (nest høyeste nivå) og norgescup, men ikke klart å ta steget inn blant de beste i verdenscupsirkuset.


Til topps i norgescupsprint

Lotte Lie fra Skatval Skilag skjøt feilfritt i Knyken i Orkdal.

 

Skatval

Hun er vokst opp på Skatval og hun har tilhørt det flotte skiskyttermiljøet i Skatval Skilag i en årrekke. Lotte Lie har vært en av de mest lovende skiskyttertalentene de siste årene, blant annet med deltakelse i junior-VM.

Nå velger hun å representere sin mors hjemland med skøyteski på beina og børsa på ryggen. Moren heter Els de Keyzer Lie og hun har også tilhørt miljøet rundt Skatval Skilag i mange år, senest som leder i skilaget i seks år før Geir Aspenes tok over vervet i vår.


NM-bronse til Lotte Lie

Flott prestasjon på fellesstarten for skiskytteren fra Skatval.

 

Søknad

Nå har Lotte Lie imidlertid søkt Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om å gå VM og verdenscup for Belgia. Søknaden er ventet å gå gjennom siden IBU tradisjonelt sett godkjenner doble statsborgerskap.

Lotte Lie vil fortsatt trene under skiskytterlegenden Emil Hegle Svendsen i privatlaget Team Mesterbakeren.

- Du får det høyere nivået på daglig basis. Så strekker du deg litt lenger hele tiden. Kanskje du får en tøff start, men så er det mange som klarer å ta ut mer av sitt potensial når de hele tiden strekker seg og er med på det øverste nivået, sier Svendsen til NRK.