Styrket kandidaturet til plass i verdenscupen

Kathrine Rolsted Harsem gikk til topps under sprintrennet i norgescupen på Veldre Sag i Brummundal i dag.  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sport

Kathrine Rolsted Harsem fortsetter seiersrekka under helgas norgescup i langrenn.

Under dagens sprint i fri stil på Veldre Sag i Brummundal vant hun finalen foran Silje Øyre Slind. Harsem hadde beste prolog-tid av alle, men måtte slite litt i både kvartfinale og semifinale.Men i finalen var hun best og tok dermed sin andre seier på like mange dager.

I går var hun best på 10 kilometer i klassisk stil.

Klubbvenninne Katharina Brudermann endte på 41. plass.

Ülvang på fjerde

I herreklassen gikk IL Varden Meråkers Jørgen Sæternes Ulvang meget bra og endte på en sterk fjerdeplass. Seieren gikk til Sindre Bjørnstad Skar, mens Thomas Helland Larsen og Håvard Solås Taugbøl endte på andre- og tredjeplass.Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik måtte si takk for seg i semifinalen.

Hommelvikingen Ole Morten Flataker og Torstein Røan Buvik fra IL Varden Meråker endte på henholdsvis 55. og 61. plass, og fikk derfor ikke gå finaleheatene.

Fristil i morgen

I morgen avsluttes norgescup-helga med individuelt renn i fristil. Mandag tar Norges Skiforbund ut troppen for verdenscuprennene på Konnerud og Holmenkollen. Der håper både Harsem og Jenssen å få være med.