Stjørdals-Blink får trene organisert fra onsdag

Marius Augdal (t. v.) og hans medspillere i Stjørdals-Blink kan trene i små grupper fra onsdag 1. april.  Foto: SBF

Sport

Stjørdals-Blink Fotball, de øvrige førstedivisjonsklubbene og eliteserieklubbene får trene organisert fra onsdag mens kvinnefotballen venter på myndighetene, melder NTB.

Tirsdag morgen kom beskjeden til klubbene i Eliteserien og 1. divisjon om at de får vende tilbake til treningsfeltene og trene organisert fra og med 1. april.Sitter på gjerdet

Norsk Toppfotball (NTF) tok beslutningen mandag kveld etter å ha gått lei av å vente på en avklaring fra helsemyndighetene, skriver VG.

Vedtaket innebærer fortsatt at klubbene følger myndighetenes råd om uteaktivitet. Spillerne kan trene i små grupper på opptil fem personer så lenge alle holder én meters avstand til hverandre.

Hos Toppfotball Kvinner, som organiserer Toppserien og 1. divisjon, venter man fortsatt på en avklaring fra myndighetene om hva som er lov og ikke. Flere klubber sitter med stengte baner, og spillerne må fortsatt trene individuelt på hjemmebane.

Tok tid

Forbudet mot organisert trening ble innført for om lag to uker siden på grunn av spredningen av koronaviruset. Også NTF ønsket i utgangspunktet å vente på presiseringer fra helsemyndighetene før de gjorde endringer i treningspraksisen. Men ettersom det dro ut i tid, velger de å åpne opp for trening i mindre grupper fra onsdag.- Det er både vår skyld og ikke vår skyld at det har tatt lang tid. Når det har dratt ut så langt i tid, så sier vi at vi følger det som gjelder i dag. Så kan man diskutere om det burde skjedd fortere, men nå er det historie, sier styreleder Cato Haug i NTF til VG.