«Meråker-duo» skal løfte Calle Halfvarsson til toppen

Calle Halfvarsson har slitt med å stabilisere seg helt i toppen. Nå skal to trenere med bakgrunn fra Meråker hjelpe Hallfvarsson og resten av de svenske landslagsløperne.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Anders Høgberg har mange gode resultater å vise til i verdenscup. Nå går han fra jobben som trener for kinesiske langrennsløpere i Meråker til det svenske landslaget.  Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Sport

Det har murret innen svensk langrenn den siste tiden. Torsdag ble en ny trenerkvartett presentert i Falun.

– Vi skal bli… vi er verdens beste landslag, innledet landslagssjefen Anders Byström optimistisk presentasjonen av lagene.

Petter Myhlback er ny smøresjef og får blant andre Petter Northugs og Marit Bjørgens mangeårige suksessmører, Perry Olsson, med seg i sitt team.

– Etter å ha vært 17 år i Norge så kan det ikke gå noe annet enn oppover, sa Myhlback.

Svenskene satser på en ny trenerstruktur for sine landslag. Nå blir det et felles trenerteam for kvinner og menn.

Anders Högberg er ny i laget. Han er bosatt i Norge, har trenererfaring fra jobb på skigymnaset i Meråker og har lært mye av både Frode Estil og Ole Morten Iversen. De siste to årene har han vært hovedtrener for de kinesiske langrennsløperne.

Lars Ljung har jobbet med skiteknikk de siste seks årene for både langrennsløpere og skiskyttere. Han har vært student ved Nord Universtitets Stefan Thomsson har hatt ansvaret for kvinnene, men blir med i det nye firkløveret. Der finnes også Magnus Ingesson, som også var med i det forrige landslaget.

Disse løperne er tatt ut på seniorlandslagene:

Kvinner:

Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Emma Ribom, Frida Karlsson, Hanna Falk, Linn Svahn, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Moa Lundgren.

Menn:

Calle Halfvarsson, Jens Burman, Johan Häggström, Oskar Svensson, Viktor Thorn.