Populært idrettsstevne må gå helt uten publikum

Martin Laugen (t.v.), Sondre Kilen-Wold, Jakob Wangberg og Marius Flønes i hard duell på 60-meteren i fjor. I år må de løpe helt uten publikum.  Foto: Frank Skaufel

Sport

Søndag arrangeres de tradisjonsrike Sone-lekene i friidrett. Men denne gang blir det uten publikum.

Det opplyser Kjell Olav Storflor i Idrettslaget Dalebrand, til Bladet.

Søndag er det duket for det tradisjonsrike friidrettsstevnet på Midtkiløra i Sona. Og selv om det har rådet usikkerhet om gjennomføring av arrangementet med tanke på korona, er det nå klart at det blir Sona-Leker for 41. gang.

Alle må melde seg på

- Det blir arrangement, men vi er nødt til å ta hensyn til smittevernreglene. Det vil si at vi arrangerer to forskjellige tidspunktet for de yngre og de eldre. I tillegg må hver deltaker også skrive hvor mange ledsagere og trenere som er med slik at vi er sikre på at vi ikke overskrider det totale antallet, sier han.

Derfor må eventuelle støttespillere også melde seg på.

- Det betyr at ikke hele storfamilien kan være med på arrangementet denne gangen. Det har tradisjonelt vært litt slik at det blir en piknik ut av lekene og mange har hatt med seg både foreldre, søsken og besteforeldre. Det får vi ikke til denne gangen, og vi må desverre si nei til øvrig publikum, sier Storflor.

Han legger til at påmeldingsfristen er 2. juli og at det ikke er anledning til etteranmelding.

Populært stevne

Han tror likevel det blir et flott arrangement søndag. Værgaranti blir det ikke, men kiosksalg blir det med enkelte tilpasninger.

- Dette er et av de mest populære stevnene i Midt-Norge, så det er nok mange som ønsker å være med, spesielt siden det har vært mindre av denne typen arrangementer i det siste, sier han.