I år arrangeres Landsskytterstevnet digitalt – flere lokale skytterlag deltar

Ivar Friheim koordinerte de frivillige under LS 2018. Nå er lederen i Hegra Skytterlag med og arrangerer LS på hjemmebane.   Foto: Arkiv

Sport

Årets opprinnelige Landsskytterstevnet (LS) utgår. Dermed blir årets stevne en digital variant, der alle skytterlag laster opp sine resultater elektronisk.

I år skulle landsskytterstevnet egentlig arrangeres i Elverum. Denne konkurransen blir ikke avlyst, men utsatt til neste år.

Flere deltagere

Det som arrangeres i år kalles «Hjemme-LS 2020». Årets skyting arrangeres av hvert enkelt skytterlag på deres hjemmebane. En av disse banene er Rådalen skytebane. Der skal Hegra, Skjelstadmark og Stjørdal Skytterlag arrangere Hjemme-LS sammen.

– Vi er tre skytterlag som deler hjemmebane, så derfor arranger vi det sammen, sier Ivar Friheim, leder i Hegra Skytterlag.Det er imidlertid flere lag i området som skal arrangere Hjemme-LS på sine respektive hjemmebaner:

  • Floren Skytterlag
  • Hommelvik Skytterlag
  • Lånke Skytterlag
  • Malvik Skytterlag
  • Mostadmark Skytterlag
  • Stordalen Skytterlag

Friheim forteller at han tror det vil bli flere deltagere totalt i år, enn hva det normalt er på Landsskytterstevnet.

– I år er nok terskelen litt lavere. Det er gratis å delta, og jeg håper at mange nybegynnere og jegere tar turen. Vi håper på å få noen kikkertskyttere, ettersom vi har en egen kikkertklasse, forklarer Friheim.

Sosialt og artig

I tillegg til det sportslige vil det i Rådalen legges til rette for at dette skal være et sosialt arrangement der folk skal kose seg.

– Det er noen som planlegger å campe fra lørdag til søndag. Vi har ikke muligheten til å servere mat slik situasjonen er nå, men vi stiller med varme griller, sier lederen i Hegra Skytterlag.Hjemme-LS i Rådalen skytes i gang førstkommende lørdag formiddag. Når de andre skytterlagene arranger sitt LS varierer, men det vil være i perioden 1.–11. august.