Lørdag skal disse to lagene spille KM-finale. Kampene ser du direkte på bladet.no

Malvik sitt jentelag i 13-årsklassen spiller lørdag KM-finale i 7ér mot Utleira.  Foto: privat

Sport

Førstkommende helg arrangeres det finalehelg for bredden i ungdomsfotballen i Abrahallen på Sveberg.

I Bladets nedslagsfelt er det to lag som er kvalifisert til KM-finalene, Malvik i jenter 13 år og Lånke 2 i gutter 13 år. Begge er kvalifisert til finalen i 7´er fotball.

Blir sesongens høydepunkt

I en meget annerledes fotballsesong, er malvikjentene selvsagt spent foran lørdagens KM-finale. Trener Haakon Schwabe sier at dette blir sesongens høydepunkt, i et år der cuper og andre opplevelser har blitt satt på vent.

– Årets sesong ble kort og intens. Men vi har klart å holde trykket oppe, og har ikke mistet noen spillere underveis. Jeg føler tross alle utfordringene at vi har fått trent bra. Så da blir KM-finalen som en belønning for jentene, sier Schwabe.

Malvik J13 har 20 spillere i stallen, og har i år stilt med et lag i 9ér-serien og ett sjuerlag. Schwabe sier at det har fungert meget bra.

– De to kamparenaene er forskjellige, og det er forskjellige ferdigheter som kommer til nytte. Men det har også gitt oss i trenerteamet gode muligheter til å utfordre spillerne på å bli bedre på ulike felt. Der fysiske ferdigheter kommer mer til syne på stor bane, er det teknikerne som har et fortrinn når vi spiller sjuerfotball, som i KM-finalen, sier Schwabe, som spår at finalen blir en jevn kamp.

Kampoppsett KM-helg Abrahallen

LørdagKlasseFinalelag
09.00J13 7erUtleira 2 – Malvik 2
11.30J14 9erTrond – Vestbyen
14.00G13 7erLånke 2 – Strindheim 3
16.30J14 11er 1. div.Gullvikmoen – Gauldal/Melhus
19.00G14 11er 1. divNardo – Vestbyen
Søndag
09.00J15 9erGimse 2 – Kattem 2/Heimdal 2
11.30G13 9er 1. divNesseguten - Vestbyen
14.00G14 9erKolvereid - Sokna
16.30J13 9er 1. divByåsen - Klæbu

Må restarte sesongen

I Lånke gleder man seg også til KM-finale, selv om det har bydd på noen utfordringer. Trener Arve Stoum sier at det var først i forrige uke at de fikk melding om at KM-finalene skulle gjennomføres.

– Vi har egentlig avsluttet fotballsesongen, da vi ikke hadde hørt noe om at KM-helga skulle gjennomføres. Så vi hadde gjemt bort fotballene og guttene har i stedet vært aktiv i håndball og andre idretter. Men guttene er i god form. Så hadde vi tenkt å gjennomføre noen fotballtreninger denne uka, men nå er all aktivitet i regi av Lånke IL avlyst på grunn av smitteutbruddet i kommunen, sier Stoum.

Også Lånke har stilt med lag 9er og 7er-serien denne sesongen, men med en spillerstall på kun 14 spillere, har det blitt mange kamper på begge arenaer for alle. Derfor tar Stoum med seg alle til Abrahallen lørdag.

– Vi har noen som er skadet, og det betyr at alle spillerne blir med i helga. Alle skal få ta del i det å være i en finale. Vi har ingen kjennskap til motstanderen, men både håper og tror at det blir spennende finale. Og så er det bra for gutta og alle de der hjemme at kampene streames på bladet.no, slik at flest mulig får sett kampen, avslutter Arve Stoum.

Denne gjengen fra Lånke gleder seg til å spille KM-finale på lørdag. Foran fra venstre: Steinar Per Velve, Heljar Kjesbu Stoum, Vemund Johnsen, Mikael Velve, Jens Sivertsen, Brage Zimmermann, Theo Reinås, Oskar Lothe, Ståle Søreng. Bak fra venstre: Håvard Kleven, Julian Elstad, Heljar Dahl, Jonathan Søreng, Kristian Heggli, Martin Sollie Hjelsvold, Henrik Johnsen Kleven, Kasper Dybvad, Even Lothe. Bakerst: Arve Stoum  Foto: Theodor Haugen