Emil Iversen vant tremila i Lahti – fire nordmenn på topp

Emil Iversen vant i Lahti lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB  Foto: Geir Olsen

Sport

(NTB) Norge var tilbake i verdenscupen hvor Emil Iversen vant 30 kilometer skiahtlon i Lahti lørdag. Han spurtslo Sjur Røthe.

Mens Tour de Ski ble dominert av Aleksandr Bolsjunov uten nordmenn på startstreken, fikk han tøff konkurranse fra sine norske konkurrenter på tremila. Iversen som er fersk norsk mester på distansen, var raskest i spurten.

Brakk stav

På sisterunden var det fem nordmenn mot russeren. Bolsjunov og Holund falt på vei inn til stadion. Holund hadde fått brukket staven, og det gikk lang tid før han fikk ny stav.

Røthe var sjanseløs i spurten, mens Pål Golberg tok tredjeplassen. Simen Hegstad Krüger måtte over ende i Lahti-bakken, mens Bolsjunov klarte å kapre femteplassen. Holund tok sjetteplassen.

Det ble gått i relativt behagelig tempo de første ti kilometerne. Verken hjemmehåpet Iivo Niskanen eller russerne med Bolsjunov klarte å sette sitt preg på rennet innledningsvis.

Fikk problemer

Martin Løwstrøm Nyenget fikk problemer og måtte slippe ut på den femte av seks runder i klassisk stil.

Etter ski og stilbyttet fra klassisk til fri teknikk satte den regjerende verdensmesteren Røthe fart på feltet. Alle de øvrige nordmennene med unntak av Nyenget var med i tetfeltet på ni løpere. Fem nordmenn, to russere, en svenske og en finne.