Hommelvik Guts har høstet heder en rekke steder i 2021. Men i kveld, torsdag, er det på tide å hedre seg selv litt. For da arrangeres nemlig Hommelvik Guts Award 2021.

– Ja, vi er litt på etterskudd. Vanligvis bruker vi å arrangere Awards i desember. Men nå ble det ikke slik denne gang, og derfor blir det januar, sier sjefsgutser og primus motor for tilbudet i Hommelvik, Sverre Inge Ness.

Positive sider

2021 har vært et utfordrende år for Hommelvik Guts, som for alle andre lag og foreninger. Men uansett er det klart for kvelden med prisutdelinger i alle retninger.

– Vi har mange priser som skal deles ut i løpet av kvelden. For her er det priser til alle, der vi trekker frem alle sine positive særegenheter, fortsetter Ness, som skal selv skal lede seansen fra scenen i kulturhuset.

I tillegg til alle prisutdelingene, blir det også en rekke underholdningsinnslag underveis.

– Tre av guts-guttene har startet sitt eget band og har vært i hardtrening til opptredenen torsdag kveld. Det gleder vi oss til å høre. I tillegg kommer Rie Aagaard og Lennart Røsten med sine band. Så her blir litt for en hver smak, fortsetter Sverre Inge Ness.

Gjengen i Hommelvik Guts bytter torsdag ut treningstøyet med finklær når Hommelvik Guts Awards går av stabelen. Foto: Bladet

Forfall fra fotballpresidenten

I utgangspunktet skulle avtroppende fotballpresident, Terje Svendsen, være tilstede for å dele ut priser under Hommelvik Guts Awards torsdag kveld. Men i siste liten kom det avbud med tanke på smittesituasjonen som er i landet.

– Selvfølgelig synd at det ble slik, Det var en voldsom anerkjennelse for den jobben vi gjør at fotballpresidenten ønsket å komme hit. Men slik ble det dessverre ikke, men ordfører Trond Hoseth har meldt sin ankomst. Så dette blir bra uansett, sier Ness.

I utgangspunktet skulle elever og ansatte ved Peder Morseth Folkehøyskole bidra aktivt under Guts Awards torsdag kveld. Men med kun lov til å slippe inn 50 personer, ble det opplegget kansellert denne gang.

– Vi har inngått et samarbeid med Peder Morset og trener blant annet med dem noen ganger i fotballhallen i Selbu. Men nå får vi bare utsette det at vi kan samles litt.

Sverre Inge Ness skal binde sammen programmet under Hommelvik Guts Awards 2021. Foto: Bladet

110 spillere

Det er fotballtreningene og -kampene som er kjernen i det Hommelvik Guts holder på med. I løpet av de seks siste årene har hele 110 spillere vært innom laget på en eller annen måte. Ness sier at de er 25 faste spillere, og de fleste av de er på plass i Bruket torsdag kveld.

– Selvsagt er det flest fra Malvik, men vi i Hommelvik Guts har ingen grenser. Derfor har vi også spillere fra nabokommunene våre.

– Hva bringer 2022?

– Ja, si det. Vi har planer om å lage en ny guts-sang, og har kontaktet Kjersti Kveli om bistand. Det hadde vært flott å få til, avslutter Sverre Inge Ness.