Kampen mot Otta endte til slutt 3-3 etter at gudbrandsdølene snudde 1-3 til 3-3 mot to sene scoringer. Dermed måtte skuffede Hegra-spillere innse at seieren glapp på tampen av kampen.

–Jeg synes hele laget gjorde en veldig bra innsats. Litt kjedelig at seieren glapp, men det er sånt som kan skje, sa tomålsscorer Sjaastad til Stjørdalens Blad etter kampen.

Æren for de to scoringene delte han uegoistisk med lagkameratene.

–Jeg fikk veldig fine pasninger ved begge målene, fastslo 15-åringen, som fikk en tøff smell i møtet med Ottas keeper da han satte inn sitt første mål.

–Den kjente jeg litt etterpå, fastslå Hegra-gutten.

Mer enn seier

Søndag innledet Julian og lagkameratene Norway Cup-eventyret med 2-4-tapet for sunnmørsklubben Herd. Mandagens uavgjortresultat betyr at den siste gruppespillskampen mot bergenske Åsane trolig må vinnes dersom det skal bli plass i A-sluttspillet.

–Vi hadde et håp om A-sluttspill før vi kom hit, men så samtidig at det ville bli hardt, sa trener Runar Haugteig.

Han var tydelig på at Norway Cup-deltakelsen samtidig handler om mye mer enn å vinne fotballkamper.

–Vi er også her for det sosiale og har blant annet med oss to spillere fra Hegratunet. Det er mye inkludering i dette, smilte Haugteig.

Som i de foregående utgavene av Norway Cup stiller Hegra mannsterke på Ekebergsletta. Det har blitt en tradisjon. Tre lag er med i årets utgave av turneringen.

–Vi har stort sett hatt med tre-fire lag her de siste årene, sa trener Haugteig.

Stor opplevelse

Mandagens tomålsscorer er også klar på at turen til Oslo er en opplevelse uavhengig av det sportslige utfallet.

–Det er veldig trivelig å være sammen med venner og spille fotball et annet sted enn på Hegra. I tillegg er det artig å møte andre lag enn vi vanligvis gjør, sa han etter Otta-kampen.

15-åringen har ikke helt gitt opp å sikre plassen i A-sluttspillet.

–Jeg var med her for to år siden, og da kom vi til 16-delsfinale i A-sluttspillet. Målet var å klare noe av det samme nå, smilte han.

Kanskje plusser han nye scoringer til målkontoen mot Åsane tirsdag.

Hegras juniorgutter innledet Norway Cup med et knepent 1-2-tap for Fjellhamar søndag. For 17-årsjentene ble det 0-7 tap for Nordhordland.

Jakob Skjelstad scoret Hegras tredje mål i 3-3-kampen mot Otta.

Norway Cup 2017 Hægra-Otta Hægra spillere skuffet etter uavgjort mot Otta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix