– Jeg hadde ingen planer om å være med på dette. Men på onsdag tenkte jeg som så at det kunne ha vært artig og testet ut det. Et døgn senere meldte jeg meg på, og på lørdag stilte jeg til start. Jeg hadde ingen annen målsetning enn at jeg skulle klare å holde det gående i seks timer. Jeg var forberedt på at jeg kanskje måtte gå det meste av distansen, sa Ida Schive etter «sekstimersdebuten».

Det ble ikke mye gåing på den utholdende Muruvik-debutanten som fikk bokført godt og vel 44 kilometer. I et sekstimersløp handler det om å komme lengst mulig i løpet av de seks timene du har til disposisjon. Schive hadde aldri løpt lengre enn 34 kilometer da hun stilte til start i Hell 6-timers. Hun hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å komme lengre denne gangen.

Hadde en god opplevelse

– Jeg forsto etter hvert at maratondistansen kunne være innen rekkevidde. Det ble utover i løpet et mål å klare 42,2 kilometer. Jeg er kjempefornøyd over at jeg nå har fullført mitt første helmaratonløp. Det hadde jeg ikke klart om det ikke var for alle de hyggelige folkene i startfeltet, eller de som fulgte løpet. Det kom med mange klapp på skulderen og oppmuntrende tilrop, sa Schive.

Alle de positive menneskene som løp eller fulgte løpet i det fantastiske været, ga henne en «kjempeboost» De bidro også til at hun fikk en god opplevelse i den godt og vel en kilometer lange løypa som gikk rundt Øverlands Minde.

Har en favoritt

Frem til nå har back-yard vært hennes favoritt i løpssammenheng. Back-yard er en konkurranseform som har blitt veldig populær både i Sverige og i andre land.

Der er det en 6,6 kilometer lang løype som skal løpes så mange ganger som mulig. Det er start hver hele time, og de som løper raskest får lengst pause. Isa Schive gjorde seg i helga den erfaringen at det er bedre for både beina og hodet å holde det gående kontinuerlig, enn det er å ta noen minutters pause hver time. Førstegangsdeltakeren konkludere med at pause passer henne dårlig.

– Hvilke andre løp har du på programmet de neste ukene og månedene, Ida?

– Jeg håper å få med meg back-yardsløpet som skal være i Muruvik. Så er det ikke sikkert at det blir noe før i Birkebeinerløpet i juni neste år. Det er et flott arrangement som jeg prøver å få med meg, sa Muruvik-damen.