Mostadmarkingen gledet seg over toppresultatet selv om det også skaper hodebry.

– Jeg har takket ja til en bryllupsinvitasjon i Bjugn samme dag som feltfinalene går. Planen har hele tiden vært at jeg skal reise heim på torsdag slik at jeg er på plass når en av mine venninner blir smidd i hymens lenker. Nå vet jeg ikke helt hva som skjer ettersom alle jeg kjenner her i Førde sier at «du ikke kan reise når du har skutt deg til finale» Jeg har svart at jeg kan komme til flere finaler men at dette mest sannsynlig blir den ene gangen venninnen gifter seg, sier Fossli Fuglem etter at hun kom i sentrum for begivenhetene på LS-arenaen.

25-åringen var i slutten av tenårene og i ung senioralder et stort skyttertalent. Torill satset også hardt i den perioden. Hun gikk på skytterlinjen i Meråker og la ned mange treningstimer. Etter hvert ble hun litt mett på skyting. Det var også mye annet å bruke tid og energi på. Mostadmark-skytteren har allikevel fått med seg åtte av de ni siste landsskytterstevnene etter at hun som ung rekrutt debuterte i Førde for ni år siden. I år er hun tilbake på det samme anlegget og det som kan vise seg å bli en lykkearena for den lokale kometen.

Avhengig av hvordan samboeren gjør det

– Jeg har trent og skutt forholdsvis lite i år og kom hit uten forventninger. For meg handlet det først og fremst om å få gode opplever både på og utenfor standplass. Landsskytterstevnet er så mye mer enn det som foregår på selve arenaen. Poengsummer og resultater er bare en liten del av skytterfesten. Det sosiale fellesskapet er like verdifullt som skytingen, sier Torill som har en samboer som også er med. Håvard Sneisen har imidlertid en jobb å gjøre før han eventuelt kan utfordre sin kjære på skytterbanen. Han skyter i klasse to.

– Jeg har sagt at vi skal velge bort bryllupet dersom Håvard skyter seg til finale. I motsatt fall må jeg tenke grundig over hva jeg skal gjøre. Det kan være en mulighet å skyte finale og deretter sette kursen for Fosen. Men jeg har egentlig konkludert med at det ikke er noe alternativ ettersom det blir stressende og vi uansett ikke vil nå frem før lenge etter at festlighetene har begynt, sier Torill som fikk gratulasjoner fra mange forskjellige hold etter kjempeskytingen.

Mulig kongelag

Hun merket forholdsvis fort at det var mange som hadde fått med seg at hun hadde fylt og sikret seg finaleplass. Fosli Fuglem fikk anvist 17 innertreff og det betyr faktisk at hun kan aspirere til en plass på kongelaget i felt. Selv om det vil bli hardt å holde unna når femteklassingene på søndag slippes ut i terrenget. Det er grunn til å tro at noen av dem kan hamle opp med hennes poengsum. Men det blir neppe mange som er så stø på avtrekkeren at de slår henne.

Beste resultat

– Jeg har mange gode LS-minner. Men sett med sportslige øyne så er det nok ikke noe som slår dette. Det var utrolig artig at jeg skulle klare å få fullklaff når det gjelder som mest, sier den jordnære skytteren.

Toril tok på ingen måte av selv om det var mye støy rundt henne. Hun hadde begge beina solid plantet på bakken selv om både stevnespeakeren og andre var fulle av begeistring etter at hun hadde gjort seg ferdig med feltskytingen i Sogn og Fjordane.

– Det er ikke så stor forskjell på å skyte felt og bane som det en gang var. Det meste har blitt enklere etter at det kom elektroniske skiver. Målet mitt før jeg skulle i aksjon var å få gode avtrekk. Jeg vet av erfaring at det ofte er der at grunnlaget legges for en god poengsum, sier hun som også kan bli et sterkt lokalt kort under baneskytingen.

To ganger i år har Fossli Fuglem skutt 243 poeng. Med et tilsvarende resultat i Førde vil hun ikke være langt unna prinsesselaget som skyter på torsdag. Det innebærer at en eventuell banefinale ikke vil komme i konflikt med bryllupet som hun har fått invitasjon til.