Malvik ILs G13-lag vant Skandia Cup-finalen hele 7-0.

Utleira hadde ingenting å stille opp mot Malvik ILs gutter 13-lag, som ledet hele 6-0 til pause i 9-erfinalen.

- Helt magisk, utbryter Sigurd Krogstad, like etter at seieren var klar.

Dagens helt

Spissen ble kampen store spiller, og dundret inn fem av de syv målene til Malvik.

- Jeg bruker å score masse, men det var spesielt å sette inn det første målet etter et par minutter. Vi hadde ønsket en tidlig ledelse for å avgjøre kampen i førsteomgang, og det greide vi, smiler femmålsscoreren, som i løpet av vårsesongen har scoret over 40 mål i serien.

Ti minutter senere satte Krogstad inn sitt andre mål, og da Nils Brandsen og Sebastian Schwabe økte til tre og fire null noen minutter senere var kampen avgjort.

De tre siste scoret Krogstad.

Godt spill

Kampen ble aldri spennende, til det var Malvik for suverene. I tillegg til mange mål, ble publikum imponert over samspillet. Laget består av gode individualister, men spiller hverandre gode gjennom god struktur og ikke mint uegoistiske handlinger på banen av de ti spillerne laget rådde over.

- Troppen består av 35 spillere, fordelt på fire lag her i Skandia Cup. Vårt lag manglet spillere i enkelte kamper grunnet sykdom og skader, men selv om vi i noen oppgjør stilte med én mindre enn motstanderlagene, vant vi alle kampene, sier Krogstad.

I seminfinalen møtte Malvik Trygg/Lade, hvor de vant knepent 3-2.

Norges nest største

At seieren i Skandia Cup betyr mye for malvikingene, skal ingen være i tvil.

- Vi har aldri tidligere vunnet en fotballcup, og for oss betyr dette kjempemye. Skandia Cup er landets neste største, og da er det ekstra stas å gå til topps, sier Krogstad.