Sist lørdag var ordfører Eli Arnstad i Klempen og kastet litt glans over dugnadsgjengen «Klempens venner». Denne høsten har de lagt ned utallige time for å ruste opp skytebanen. Leder i Skatval, Geir Aspenes, forteller om noen av endringene som er gjort. Og mer er på gang.

– Det er mye nytt som er på gang. Skileikområdet oppgraderes med en ny hoppbakke og så er det lagt ned en stor dugnadsinnsats på skytebanen. Antall standplasser er utvidet til 15 og gamle miljøsynder er fjernet. Nå blir det oppsamling av bly, forteller han.

Vinteren kan nesten ikke komme fort nok for disse utøverne, men skytetrening kan utføres på barmark også. Foto: Skatval skilag

Bygd på 80-tallet

Budsjettet for den nye skytebanen er på hele 1,5 millioner kroner.

– Skytebanen finansieres med egne midler og tippemidler som vi regner med å få, og dugnadsinnsats. Det er lagt ned mye god innsats, gjentar Aspenes.

– Hvorfor var det nødvendig med en oppgradering av anlegget?

– Anlegget er bygd på 80-tallet og var blitt slitent. Vi har skiftet skiver noen ganger, men det er slitasje på dem og nå var det behov for å skifte dem ut. Standplassene er også oppgradert, forteller han.

Her får ordfører Eli Arnstad kyndig veiledning på standplass. - Hun klarte seg med glans, forteller lederen i Skatval skilag. Foto: Skatval skilag

Ønsker nye utøvere velkommen

Skilaget er spent på om det nye anlegget kan bidra til rekruttere noen nye utøvere.

–Det er bygd mange nye anlegg som er ment å rekruttere nye utøvere, men det der svinger ganske mye. Men pleier å kjøre skiskytterskole om høsten og det gjør vi også nå. Vi har litt færre utøvere enn før, 20–25 kanskje. Vi har plass til flere og det går an melde seg på, opplyser Aspenes.

Han forteller at ordføreren fikk prøve seg på standplass.

– Og det klarte hun med glans, sier lederen i skilaget med et smil.