Møtet skal ledes av statssekretær Gry Haugsbakken.

Idrettsorganisasjoner, kommuner og andre interesserte oppfordres til å møte opp eller delta digitalt.

– Vi skal bygge flere idrettsanlegg og vi skal bygge enda mer treffsikkert og smartere, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

Møtet ledes av statssekretær Gry Haugsbakken. Idrettsorganisasjoner, kommuner og andre interesserte oppfordres til å møte opp i en pressemelding.

Vil ha innspill og meninger

Regjeringen ønsker å legge til rette for at det blir bygd flere idrettsanlegg og at det lages en nasjonal plan. I den forbindelse skal statens viktigste virkemiddel, spillemiddelordningen, gjennomgås. Et hovedmålet med «Norgesturné» er å få innspill til endringer i spillemiddelordningen.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (AP) ønsker at det bygges idrettsanlegg enda smartere og mer treffsikkert enn i dag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Idrettspolitikken skal legge rette for at alle som ønsker det skal ha mulighet til å delta i idrett eller drive egenorganisert fysisk aktivitet. Statens viktigste virkemiddel for å oppnå dette er å yte tilskudd fra «spillemidlene» til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet.

– Det er spillemidlene som sikrer penger til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Vi trenger å få vite hva som fungerer bra med dagens ordning og hvilke endringer som kan gjøre den bedre, ikke minst trenger vi innspill fra både idretten, kommunene og andre på både lokalt og regionalt nivå, sier Trettebergstuen.

Bygges de riktige anleggene?

– Noen viktig spørsmål på møtene blir om vi bygger de riktige anleggene, bygger vi på de rette stedene og har vi nok helhetlig blikk i planlegginga, legger Trettebergstuen til.

Kultur- og likestillingsdepartementet samarbeider med fylkeskommunene om den praktiske gjennomføringen. Det er planlag møter i alle fylkene i landet.