– Litt tungt i varmen, men det gikk bra.

Slik oppsummerer Sebastian Bremseth Overland fra Sveberg sitt første Mini Olav. Sammen med boren Henrik (4), mamma Hilde og pappa Jon løp 7-åringen det han var god for i solskinnet på Øya Stadion lørdag formiddag.

Fornøyd på en lørdag

Hele 52 unge deltakere i alderen 0-12 år stilte til start i det tradisjonsrike barnearrangementet i regi av Hommelvik IL friidrett.

– Oppmøtet er veldig bra. Fint at så mange har tatt turen, sier friidrettsleder i Hommelvik IL, Bernt Petter Brandslet. Mangeårig friidrettsveteran og speaker Trond Sivertsen er enig.

– På en lørdag er 52 unger veldig bra, konkluderer han.

Aktiv 7-åring

Mini Olav gjennomføres på en rekke steder i Norge og Sverige i forbindelse med St. Olavsloppet. I lokalavisas dekningsområde ble det arrangert løpefest for barna både på Skatval og på Øverlands Minde i Stjørdal. På Øya Stadion gjorde deltakerne unna noen raske oppvarmingsøvelser i sirkel før de la ut på den om lag 200 meter lange løypa.

Det var akkurat passende langt, mente Sebastian Bremseth Overland. Sveberggutten er aktiv i klubbens friidrettsavdeling og har deltatt på flere løp og stevner denne sesongen.

– For litt siden løp jeg terrengløp på Midtsand, forteller unggutten.

Mange frivillige

Hommelvik IL har arrangert Mini Olav i 13 år på rad. Vekslinga på Øya Stadion har enda lengre tradisjoner. Mellom 50 og 60 funksjonærer var i sving under årets arrangement.

– Det er ei lang liste av frivillige folk her i dag, sier Bernt Petter Brandslet.

Friidrettslederen ler når han en drøy time før de første løperne inntar stadion blir spurt om alt er under kontroll.

– Det ser bra ut. Mange her har 30 års erfaring. Det svirrer mye kunnskap her ute, sier Brandslet.