Søndag kveld ble det klart at Hell Sjakklubb og Trondheim Sjakkforening Ungdom skal arrangere landsturneringen på Hell i 2020. Det betyr et besøk på over tusen sjakkinteresserte i Stjørdal i ni samfulle dager.

- Landsturneringen er landets største arrangement både i antall deltagere og i varighet. I år deltar 606 deltagere i Stavanger, men sammen med ledere og foreldre er antall besøkende langt over 1.000, sier Torbjørn Dahl, leder i Hell Sjakklubb.

Slo Bergen

Han er nettopp ferdig med å bite negler etter en nervepirrende søknadsprosses.

- Bergen kastet seg inn i kampen om å få arrangementet i 12. time. Derfor var det ekstra deilig å slå dem solid i avstemmingen under kongressen i Stavanger søndag kveld, smiler Dahl.

Mulig Carlsen-visitt

Landsturneringen er et gedigent arrangement, og tiltrekker seg mange kjendiser i ulike roller. Hans Olav Lahlum, forfatter, historiker og kjente fra utallige sjakksendinger, blir hoveddommer.

- I tillegg har vi snakket med Espen Agdestein, Magnus Carlsens manager, om en oppvisningskamp. De er ikke uvillige til å komme, sier Dahl.

Carlsen er kjent for å stille opp for ungdom, og kommer den tredobbelte verdensmesteren til Hell blir det liv og røre på Scandic Hell enten den første eller andre uka i juli om tre år.

Rekrutteringseffekt

Landsturneringen samler deltagere fra de yngste til landets fremste seniorspillere. Hell Sjakklubb har i en årrekke arbeidet hardt med rekruttering til sportsgrenen.

- Vi har aldri tidligere hatt så mange unge spillere som satser på sjakk. I år deltar mange spillere på Grand Prix-turneringer og i NM. Under årets landsturnering i Stavanger deltar åtte fra Stjørdal. En av grunnene til at vi ønsker å arrangere turneringen i 2020, er å motivere flere unge spillere til å satse. Målet er å få minst 50 deltagere fra Hell Sjakklubb i 2020, sier Torbjørn Dahl, som presiserer at Hell Sjakklubb samler spillere fra store deler av Trøndelag.

Eneste deltaker

Fortsetter hans sønn Trygve Dahl fremgangen, blir han trolig den eneste fra Stjørdal som stiller i eliteklassen for seniorer i 2020.

Løft

- Landsturneringen blir et stort løft for oss, og vi trenger mange frivillige til å drifte arrangementet. Her skal vi samarbeide med andre naboklubber, sier sjakkentusiast Torbjørn Dahl.