Den spreke 30-åringen fra Stjørdal har vært i avisen flere ganger tidligere. I fjor høst ladet han og pappa Lasse Haarberg opp til VM i svømming med 120 mil på sykkelsetet fra Spania til Portugal. Aleksander Haarberg bor i gåavstand til svømmehallen og da blir det fort noen lengder i 25 meter lange bassenget. Men oppladingen til Landsstevnet i Ålesund sist helg ble amputert på grunn av sykdom.

– Mesterskapsdeltagelse så heller dårlig ut etter en sykdomsperiode bare to uker før NM. Aleksander var usikker på formen, skriver familien i en rapport etter stevnet.

Stafett-gull

Usikkerheten ble lagt til sides etter første konkurranse, for da vartet 30-åringen opp med ny personlig rekord på 50 meter fri. Dessverre holdt det ikke til medalje, men «konkurranseinstinktet var tent», som det står i rapporten. På 100 meter bryst kom mesterskapets første medalje og den var i valøren bronse.

Senere i mesterskapet fulgte han opp med sølv og bronse i ryggsvømming og han fikk også klatre helt til topps på pallen sammen med utøvere fra Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet da de gikk seirende ut av stafetten.

Tidenes NM

30-åringen satte også flere personlige rekorder og på 100 meter fri, en distanse han tidligere har slitt med, perset han med hele fem sekunder.

– Oppsummert ble dette et av tidenes beste NM for Aleksander, som ikke har tenkt å gi seg med det første. Flere internasjonale mesterskap står og venter. Allerede neste år står EM for tur i Italia, står i rapporten Bladet har fått tilsendt.