Trøndelag-representant Marit Arnstad sier til Klassekampen i dag, at den fastlåste konflikten mellom om lokaliseringen av Nibio, gjør at både Stjørdal og Steinkjer taper.

Sammen med Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Invild Kjerkol, jobber Arnstad med å finne en løsning som kan berge forskningsvirksomheten ved Kvithamar, Stjørdal.

En ulykkelig situasjon

Regjeringen og Nibios styre har vedtatt at Kvithamar skal legges ned og at Nibio skal bygge seg opp i Steinkjer. Da Nibios styre 1. juni vedtok å sette vedtaket i verk uten økonomisk dekning gikk administrerende direktør Alvhild Hedstein på dagen.

- Dette har oppstått en ulykkelig situasjon for alle. Jeg vil sterkt oppfordre KrF og Venstre til å se på saken med nye øyne, for å bidra til en annen løsning i Stortinget i høst, sier Arnstad til Klassekampen.

Hun mener det må være mulig å bygge opp et faglig miljø på Steinkjer samtidig som at forskningsvirksomheten på Stjørdal fortsetter. Hun mener det er på tide at landbruksminister Jon Georg Dale tar på alvor de tunge faglige innvendingene mot  å legge ned Kvithamar som hans regjering er ansvarlig for.

- Det vil føre til en svekkelse i landbruksforskninga i Nord-Trøndelag, sier Arnstad.

- Riktig å samle virksomheten på Steinkjer

Dale sier til Klassekampen at Nibio nå må få ro til å bygge opp et forskningsmiljø i Steinkjer som er til det beste for landbruksmiljøet i Nord-Trøndelag. Han mener det er riktig å samle virksomheten i Steinkjer.