En 29 år gammel mann ble dømt til 12 års fengsel etter drapet på kameraten og arbeidskollegaen Laimutis Aleksinas (23). Det skjedde natt til 9. juli i fjor. Begge kommer fra Litauen.

29-åringen tok betekningstid da han fikk forkynt dommen i Inntrøndelag tingrett 17. mars.

Nå opplyser hans forsvarsadvokat Tore Angen at hans klient ikke kommer til å anke noen deler av dommen.

– Han erkjente straffskyld i retten, og synes at 12 år er «greit», skriver Angen i en e-post til Bladet.

– Han har det tøft

Fire litauere var samlet til et festlig lag ved en bålplass på Frigården i Lånke i fjor sommer. Festen utartet seg, og 23 år gamle Laimutis Aleksinas ble drept med øks.

«Drapet ble begått på en svært brutal måte. De vesentlige skadene er påført mens han var ute av stand til å forsvare seg. Flere av øksehuggene er påført med stor kraft», står det i dommen.

Den dømte 29-åringen erkjente straffskyld da straffesaken startet i slutten av februar. Men forklaringen hans fra vitneboksen i retten bar preg av hukommelsestap. Han husket bare små episoder fra kvelden og natta.

– Han har det ganske så tøft ved å være i fengsel. Han er jo langt hjemmefra og har kone og barn hjemme i Litauen, opplyser Tore Angen til Bladet.

Anket på stedet

En 33 år gammel mann fra Litauen er dømt til 10 års fengsel for øksedrapet. Han ble dømt for passiv medvirkning, og anket på stedet.

– Min klient anket fordi han mener at han er uskyldig. Han fremhever også at han har fått 10 år for passiv medvirkning, har advokat Christian Wiig opplyst til Bladet tidligere.

Både 29-åringen og 33-åringen ble også dømt til å betale oppreisningserstatning til avdødes mor på 250.000 kroner, i tillegg til utgifter pålydende 37.655 kroner.

Statsadvokat Jarle Wikdahl la ned påstand om 14 år og 12 år i fengsel for de to litauerne.

– Det er Riksadvokaten som tar bestemmelsen om anke. Jeg kommer til å sende saken med min innstilling i løpet av denne uka, sier Wikdahl til Bladet.