– Det er jo ikke mange dager det er snakk om. Vi må få lov til å finne på litt sprell, men det skal selvfølgelig være innenfor rimelighetens grenser, sier rødrusspresident Sigbjørn Sæbø.

Ventetiden for de rundt 90 elevene som er rødruss ved Malvik videregående skole er snart over. Russetiden innledes med dåp på Midtsandtangen førstkommende søndag. Videre blir det tut og kjør de kommende maidagene.

– Jeg tror mange er tolerante for at vi gjør et og annet sprell, så lenge vi ikke er avhengige av at politiet griper inn, sier Sæbø og gliser, før han forsikrer om at de skal oppføre seg.

Russeknuter

Flesteparten av malvikrussen kommer til å dra inn til Trondheim i russetida. Der er det mye som skjer.

– Ellers tar vi det som det kommer. Vi gleder oss til det starter, og ei tid som dette styrker samholdet, sier økonomisjef Marita Wang-Henrichsen.

– Vi er en fin gjeng som har gått på skole sammen i tre år, og russetida blir en fin avslutning på skolegangen, sier visepresident Anders Selli.

Rødrusspresident Sigbjørn Sæbø tror det er russ som er mer enn klar for festing i drøye to uker, mens andre igjen kommer til å ta det roligere.

– Man finner hele spekteret i kullet. Noe for enhver smak, sier han og ler.

Johannes Resell har ansvaret for russeknutene. Han opplyser at knutene fra hovedrussestyret er kopiert, i tillegg til sine egne som han har lagt inn på lista.

– Jeg føler det er litt mindre populært med knuter nå enn det har vært før. Det er stas å ta noen, og mange har for eksempel badet før 1. mai. Knutene er mest for artighets skyld, og jeg tror ikke det gir ikke noen status, forteller Resell.

– Et høydepunkt

På spørsmål om hvordan de tidligere år har opplevd russen i Malvik, svarer kvartetten:

– Veldig lite kontroversiell. Det er både litt positivt og litt kjedelig.

De ser for seg å fortsette trenden under årets feiring.

– Det blir nok i samme bane. Russetida er et høydepunkt. Det blir hauset opp ganske mye i forkant, og det er en del stress. Men det blir artig når vi først kommer i gang, sier president Sæbø.

– Går de yngre elevene på skolen en utrygg tid i møte nå?

– Ikke mer enn normalt! Det har vært veldig uskyldig fram til nå, og vi kan ikke gjøre noe som skaper reaksjoner, sier Anders Selli.