– Utgangspunktet vårt var «talentfabrikken» i Meråker. OL i vinter er nok litt for tidlig for elevene som går der nå. Men kanskje i neste OL? I programmet skuer vi framover mot 2022, sier Emil Indsetviken, programleder for Norge Rundt.

Skolen som ramme

Skolen blir rammen rundt hele sendingen, den røde tråden som binder sammen og fyller ut tiden mellom innslagene. Totalt blir det vist 8,5 minutter fra Meråker i løpet av fredagskveldens Norge Rundt-program.

– Hvorfor nettopp Meråker – en tilfeldighet?

– Njaa, tilfeldig og tilfeldig – skolen har et solid rykte på seg for å få fram gode løpere. Vi får vist fram både Meråker vgs. og bygda. Særlig på tirsdag var vi jo så utrolig heldige med været, sier Emil Indsetviken.

Jubler

Både rektor Bjørg Sissel Kvannli og administrativ leder Marius Ringen jubler over NRK-besøket.

– For oss er dette perfekt timing med tanke på søknadsfristen 1. mars. Og det er ikke ofte du får en halvtimes gratis TV-reklame, sier Marius Ringen.

Gleder seg til å vise Meråker

Rektor Bjørg Sissel Kvannli er like fornøyd:

– Dette er kjempeflott! Jeg har forstått at programmet blir veldig elevrettet, og det syns jeg er artig. Vi får presentert helheten vår – og samtidig vist fram hvor flott det er en vinterdag i Meråker!