I en SMS tirsdag ettermiddag fikk foreldre i Flora vite når barnehagen og skolen i Flora legges ned.

Dette skjer fra og med august i år for barnehagen sin del, mens skolen legges ned etter neste skoleår.

Innkalt til møte

I tekstmeldingen som ble sendt ut fra kommunen er foreldrene kalt inn til foreldremøte ved oppvekstsenteret onsdag ettermiddag.

- Det kom på kort varsel, kommenterer nestleder i FAU og leder for "Flora, bøgda for alle!" Joakim Ølstørn. Han er likevel klar på at det mobiliseres i forkant av møtet.

- Dem som ikke er på jobb, møter opp, men vi synes det er dårlig planlegging, sier han.

Frykter privatskole kommer for sent

Han har forståelse for at etat oppvekst bare gjør jobben sin når det nå er bestemt at skolen legges ned allerede neste år, men hadde likevel håpet at den skulle holde åpent i to år til.

Ifølge utdanningsdirektoratets retningslinjer (ekstern lenke), er søknadsfristen for å opprette privatskole 1. april. Svaret kommer 1. april året etter. Dermed vil ikke  et eventuelt nytt skoletilbud være på plass før skoleåret 2019/2020.

- Det betyr at ungene må til Hegra det ene året, og kanskje blir noen av dem værende der. Vi hadde håpet at vi kunne fått på plass privatskolen samtidig med at den offentlige ble lagt ned, sier Ølstørn som synes de får lite hjelp fra kommunen.

- Men vi får se. Vi vet mer etter møtet i morgen, avslutter han.

Forståelse for foreldrenes reaksjon

Foreldremøtet ledes av leder for etat oppvekst Ann Kristin Geving, og hun har forståelse for at foreldrene synes fristen for møtet er kort.

- Jeg kan si at jeg har forståelse for at foreldrene synes det er kort frist på innkalling til foreldremøte.  Men vi hadde personalmøte for alle ansatte ved oppvekstsenteret i dag, og vi ble enige om at det var viktig å møte foreldrene for å gi informasjon om videre prosess i saken, etter at vedtaket ble fattet i kommunestyret den 18.05.2017.  Det er ikke ønskelig at vi venter med å gi informasjon, og vi mener det er viktig at informasjon blir gitt muntlig og ikke skriftlig.  På den måten så kan vi bedre sikre at de spørsmålene som foreldrene sitter med, kan bli stilt i møte, sier Geving.

Hun håper nå gi foreldrene informasjon om at de ønsker å sikre barna i Flora et godt tilbud både i barnehage og skole fram til oppvekstsenteret legges ned.- Det som er vårt ønske og mål, er å sikre et godt barnehagetilbud til barna som har plass i barnehagen og et godt skoletilbud til elevene i skolen, også etter at vedtaket om nedleggelse er fattet.  Vi skal også ta vare på ansatte og ivareta deres rettigheter i prosessen.  Det har derfor vært et mål å ta en beslutning som gir nødvendige avklaringer, for både foreldre, barn og ansatte, avslutter Geving.