For halvannet år siden kom forslaget om å opprette et tippelag på et personalmøte. Det angrer ingen på i dag.

– Råartig! Og det er litt spesielt at vi er så mange som vinner ilag. Det gjør det hele enda bedre, sier daglig leder i Brødrene Hofstad AS, Bjørn Ove Hofstad.

Han samlet troppene til en felles markering med kakespising mandag formiddag. De 19 ansatte som utgjør tippelaget Team Hofstad, måtte feire at det ble milliongevinst i Joker lørdag kveld. Nå står den nette sum av 2.161.000 kroner på tippekontoen.

– Vi gir oss ikke mens leken er god. Jeg tror ikke det er noen som tør å melde seg ut av tippelaget nå, sier Bjørn Ove og smiler.

Ble stressa

Selv om hun ikke liker det selv, så utnevner vi personalsjef Silje-Mari Hegge Aasan til tippelagssjef. Det er hun som har ansvaret og leverer kupongene. I halvannet år har bedriften levert lotterispill som Joker, Lotto og VikingLotto. Hver ansatt bruker 150 kroner i måneden.

– Tidligere har det bare blitt småpremier. Tror den største gevinsten er 170 kroner, sier Aasan.

Prosjektleder i firmaet, Kai Robert Hofstad, la seg lørdag kveld uvitende om milliongevinsten. Han ble vekt opp av kona som hadde fått beskjed.

– Jeg så faktisk trekningen på kvelden, men tenkte ikke mer over det. Da jeg fikk vite at det var tippelaget vårt som hadde vunnet, så ringte jeg Silje-Mari med en gang. Jeg sovnet ikke med en gang igjen etterpå kan du si, sier Kai Robert Hofstad.

Han ringte sin bror Bjørn Ove i 09-tida søndag morgen.

– Jeg var sikker på at det hadde skjedd noe alvorlig da Kai Robert ringte meg så tidlig. Men heldigvis var det en hyggelig beskjed. Jeg sto jo bare i trusa da jeg hørte at vi hadde vunnet over to millioner kroner, sier Bjørn Ove Hofstad og ler.

Ut på tur

Pengene skal fordeles likt på alle ansatte. Hver enkelt får drøye 113.700 kroner. Det skal bli satt over et beløp på en felleskonto.

– Vi har lyst til å dra på en tur sammen, og har snakket om at vi skal sette av 75.000 kroner av premiesummen. Det kan bli en fin tur av det, sier daglig leder Bjørn Ove Hofstad.

For to år siden brukte bedriften ei helg sammen på en scootertur i Funäsdalen. Nå lanseres både en weekend i Barcelona eller Riga som alternativer.

– Det kom litt brått på dette, så vi har ikke fått snakket så mye om det ennå. Men noe skal vi finne på, sier Hofstad.