«Hvor er de 190 millioner kronene som var tiltenkt E14, havnet?»

Ekspolitikere Kåre Børseth har jobbet i over 30 år for gang- og sykkelveg langs E14 mellom Hegra og Stjørdal.  Foto: Jan Erik Sundoy

Debatt

Jeg leste med interesse stjørdalsordfører Ivar Vigdenes sitt innlegg i Bladet lørdag 10. april. Jeg er på mange av punktene enig med ordførerens synspunkter når han kaller bevilgningene til dette trafikksikkerhets prosjektet for et narrespill.


 

Jeg kunne tenke meg å spørre: Hvor er de 190 millioner kronene som var tiltenkt E14, havnet? Noen må gi oss et ærlig og godt svar.

Dette viser hvor denne regjeringen har sine tanker. Det er i hvert fall ikke i noen små bygder i Trøndelag.

Vi har to ordførere; en i Meråker og en i Stjørdal: Hvorfor går dere ikke sammen og får til en skikkelig protestaksjon om at dere ikke aksepterer en sånn behandling av deres kommuner?


 

Jeg kommer med et rop til dere ordførere: Kom sammen og bli enige om å ta i bruk noen virkemidler som viser hva dere synes om en sånn simpel oppførsel.

I tillegg har dere våre to stortingsrepresentanter som dere kan spille på. Stortingsrepresentantene kan forsterke våre krav om behovet for å høyne trafikksikkerheten på E14. Det er vel og bra med debattene i vår lokale aviser: Men jeg tviler på at de høye herrer i regjeringen går så grundig igjennom lokalavisene.

Jeg er også enig med Vigdenes at vi må øyne et håp om at etter valget til høsten, får vi en skikkelig utlufting i det politiske miljø.


 

Jeg ser at det etterlyses innspill til Statens Vegvesen sine planer for gang- og sykkelvei fra Stjørdal Sentrum og til Hegra. Å komme med innspill, er en lovmessig rett som alle har. Jeg håper likevel at så få som mulig tar imot dette tilbudet.

Hvis det kommer for mange og vanskelige forslag, så risikerer vi enda en gang at E14-prosjektet kan havne i en skuff.

Hilsen en som er spent på fortsettelsen.

Kåre M. Børseth