Vi går inn i vinterens siste politiske øvelse – hvordan få til et kommunalt budsjett. Verken Stjørdal eller Malvik har noe som helst som går balanse, men i begge kommunene vet det borgerlige flertallet at når vi har narret velgerne en gang – ja, så går det greit neste gang også!

Jeg beundrer Stjørdal kommune. Her har Høyre og Senterpartiet siden tidenes morgen fått befolkningen til å tro på at ingenting rammer dem – nedgangstider, lavtlønn og stigende priser – dette angår ikke oss i Stjørdal. Så lenge dere stemmer borgerlig så vil alt gå bra!

– plutselig gikk ikke alt så bra. Skoler og barnehager rundt omkring i bygda ble foreslått nedlagt fordi langsiktig planlegging hadde vært fraværende under Høyre og Senterpartiets styre. Det som tidligere hadde vært de borgerliges fremste argument – stem på oss for bygda – hadde ikke lenger noen berettigelse, det hele var en løgn!

Bert-Ole Ravlum skriver om kommunebudsjettene i Stjørdal og Malvik. Foto: Trond Nøstberg

Slik er det heldigvis ikke i Malvik. Her trenger de ikke å bekymre seg om skoler – vi har alle de skoler vi trenger – og mere til. Og ikke minst barnehager! At vi har en Saksvik Skole som snart råtner på rot er for jævlig – men så lenge dette skjer innenfor budsjett så går det greit.

Malvik har også en venteliste lenger enn lang når det gjelder eldre som ønsker boliger beregnet for omsorg. At kommunen har en hel avdeling/etasje på Motrøtunet som står ledig med akkurat dette formålet skjønner ikke folk flest – men det er vel slik vi pårørende må akseptere.

Derfor er det flott å bo i Malvik – vi aner ikke hvorfor!

Bernt-Ole Ravlum