Det er ikke så ofte jeg blir sint når jeg leser noe i avisa. Etter flere år med Trump som president i USA, økningen i nettrolling og hets, samt deling av de mest hårreisende påstander i sosiale medier, har man blitt ganske tykkhuda. Trodde jeg.

Men nå har Malvik AP altså bestemt seg for å ta debatten i Malvik ned til et lavmål som verken Arbeiderpartiet eller Malvik verdig. Hoseth uttaler i Bladet at han er sjokkert over at planene om en ny hall i Hommelvik er vraket. Dette har Malvik AP også postet på sine Facebooksider og AP-politikere deler saken flittig på Facebook.

I retorikk finnes det noe som heter stråmannsargumentasjon. Det er når en person dikter opp en påstand, eller later som noen har sagt noe de ikke har gjort, og så argumenterer man mot denne påstanden. På den måten får man f.eks. skapt et skremmebilde av hva motstanderen har sagt eller gjort – kun basert på oppspinn.

Jeg vil derfor utfordre Hoseth og de andre i AP som har startet/delt denne «kampanjen»: Hvor har dere funnet ordlyden hvor det står svart på hvitt at Hommelvikhallen blir vraket? Jeg vil ha sidetallet og sitatet. Når Malvik AP kan peke på nøyaktig det stedet hvor dette står – helt eksplisitt – kan vi eventuelt ta en diskusjon om saken.

Jeg vil også minne Malvik AP at dersom noe ikke er nevnt i den politiske plattformen, betyr ikke det at samarbeidspartiene er imot. Frisk luft er f.eks. ikke nevnt, men det betyr ikke at vi vil vrake frisk luft i Malvik i årene som kommer.