Det er mange som forteller om dårlige erfaringer etter å ha vært i kontakt med legevakta i Stjørdal.

Jeg har lyst til å fortelle min historie, som var stikk motsatt. Jeg er daglig leder av Stall Eidumstrøa, og har 13 hester på stallen.

Onsdag 27. september hadde jeg et uhell på ridetur. Jeg visste ankelen var brukket, selv om jeg greide å gå flere hundre meter ned fra skogen til min yngste sønn som kom og hentet meg. Hestene ble tatt vare på av kyndige folk i familien. Jeg ringte legevakta og vi ble enige om at jeg skulle komme inn, selv om jeg helst ville heim å skifte først. Jeg hadde på regntøy og støvler og var full av leire etter møtet med bakken. Men som min sønn sa, det er nok støvelen som holder foten på plass.

Fremme på legevakta ville sønnen hente en rullestol. Jeg blånektet og gikk inn selv. Der ble jeg møtt av en smilende sykepleier som sa: «Jeg tror jeg henter en rullestol til deg, jeg «. Sta som jeg er, var nok svaret litt brått for hun spøkte med at oj, jeg måtte ikke være så streng!

Etter mye latter ble det jo til at jeg måtte takke ja til den rullestolen, og min sønn som faktisk etter hvert har plukket opp mor og kjørt henne til legevakt flere ganger, fyrte opp rundt situasjonen med kommentarer og latter.

Så stemningen var god og det ble fleipet mye mens vi ventet på lege. Støvel og bukse måtte klippes opp - skulle vi ta bilde og legge det ut lurte både lege og sykepleiere på. Igjen mye fliring. Jeg forsøkte å bagatellisere smertene, men der ble jeg gjennomskuet. Hadde ikke sagt noe om ryggvondt til legen. Jeg har jo alltid vondt i ryggen, tenkte jeg. Men det sørget de for at ble ført videre slik at det skulle følges opp på sykehuset. Etter oppklipping av støvel og regnbukse, ble beinet spjelket og ansatte fikk testet utstyret sitt. Så bra jeg kom inn med brukket ankel, så fikk de øvd på det også . Latter igjen.

Da jeg dro av gårde i ambulansen var det med godt humør og pågangsmot. Den gode stemningen og omsorgen fortsatte i ambulansen, og på Sykehuset Levanger. Der ble det konstatert brudd i ankel og brudd i halebeinet.

På sykehuset i Levanger ble det konstatert brudd i ankelen. Foto: Privat

Jeg vet ennå ikke om det blir operasjon, men føler meg veldig godt ivaretatt. To ganger denne uka har legen som tok i mot meg ringt meg for å høre hvordan det går, og oppdatere meg. Jeg føler meg så godt ivaretatt og takknemlig for at de enkeltpersonene som var på jobb denne kvelden, gjorde en så god jobb for meg.

Takknemlig for familie og venner som stiller opp når uhellet skjer. Takket være dem blir 13 hester ivaretatt på best mulig måte og aktiviteter fullført og avsluttet uten at vi må avlyse.

Eli Storsand